Zi mare în sportul românesc, și nu numai. Gică Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar își serbează ziua de naștere, în prima zi vineri a lunii februarie. „Regele„ Gică Hagi, zis și Maradona din Carpați, împlinește azi 5 februarie 2021 vârsta de 56 de ani. El este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. La începutul carierei sale, oamenii l-au poreclit „Maradonel”, iar cei de peste hotare „Maradona din Carpați”, chiar în anii 80.

Gică Hagi a fost descoperit de antrenorul Iosif Bukossi. În anul 1975, a avut primul contact cu fotbalul. Atunci s-a înscris la Centrul de copii şi juniori al echipei Farul Constanţa. La vârsta de 15 ani a fost elecţionat în echipa naţională de tineret, iar la 17 ani, în 11 septembrie 1982, debutează în Divizia A, jucând integral meciul S.C. Bacău-F.C Constanţa (3-0).

Chiar și în prezent, Hagi este considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile. El a debutat în fotbal la 17 ani și 7 luni. După un an de zile, Mircea Lucescu l-a chemat și la reprezentativă. Farul, Sportul şi Steaua au fost echipele din România la care a jucat Hagi. Cu roş-albaştrii a cucerit de 3 ori titlul şi Supercupa Europei.

Citeste si: Reacția lui Gică Hagi după decesul lui Diego Maradona: „Pentru mine, Diego a fost unic!”

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time.

Gloria nu se termină pentru Hagi. În anul 1990 a semnat cu Real Madrid. Acolo a evoluat două sezoane (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri). A jucat şi pentru rivala Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri), nu înainte de a bifa două sezoane în Italia, la Brescia.

Şi-a încheiat cariera la Galatasaray, în 2001, după 5 sezoane în care a cucerit 4 titluri, două Cupe, două Supercupe, Cupa UEFA şi a doua Supercupă a Europei din carieră. Lider al Generaţiei de Aur, Hagi a participat alături de naţională la 3 Campionate Mondiale şi la 3 Europene, scrie prosport.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Citeste si: Ce a spus Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona

Gică Hagi are 223 meciuri şi 141 goluri, 3 titluri de campion şi 3 Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 şi 1985-1986. De asemenea, abifat 6 turnee finale de european și mondial.

Gică Hagi nu s-a lăsat nici acum. El și-a lansat propria academie de fotbal la Ovidiu.

Azi, 5 februarie 2021, Cristiano Ronaldo și Neymar Jr. își serbează ziua de naștere

Cristiano Ronaldo își serbează ziua de naștere. Portughezul împlinește 36 de ani. Ronaldo bate toate recordurile în tricourile lui Juventus Torino, portughezul fiind aproape să își prelungească contractul cu „Bătrâna Doamnă”.

Portughezul a fost ales fotbalistul secolului și a depășit recordul de goluri înscrise de marele Pele.

ziua lui gică hagi neymar și cristiano ronaldo
Cristiano Ronaldo (36 de ani) alături de soția sa Georgina.[Sursa foto: google]

Deși cota sa a scăzut de la 120 de milioane de euro la „doar” 60 de milioane, Cristiano Ronaldo are un sezon fabulos la Juventus, înscriind 22 de goluri în 23 de partide în toate competițiile.

Anul trecut, de ziua lui, Ronaldo a primit o mașină cadou de la soția sa. Modelul Georgina Rodriguey și-a surprins până la lacrimi soțul.

Citeste si: Toată lumea îl cunoaște pe Gheorghe Hagi, însă puțini știu cine este fiica lui! Cu ce se ocupă fata fotbalistului

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Neymar Jr. își serbează azi ziua de naștere. El este născut pe 5 februarie 1992. Mare fotbalist împlinește frumoasa vârstă de 29 de ani. Tânărul a devenit celebru și pentru petrecerile grandioase pe care le organizează de ziua lui. Starul brazilian a surprins anul trecut când de ziua sa nu a mai organizat petreceri fastuoase. Sportivul a declarat că nu mai vrea să audă critici și să devină un fotbalist cât mai serios.

ziua lui gică hagi neymar și cristiano ronaldo
Neymar împlinește azi 29 de ani.[Sursa foto: google]

Familia și prietenii lui nu vor mai asista la show-uri grandioase, ca acum doi ani de zile, când au fost invitaţi peste 300 de amici, de la sportivi până la modele şi artişti. Mai ales că anul acesta, din cauza pandemiei covid-19, restricțiile impuse de autorități sunt mult mai serioase.

Citeste si: Gică Hagi s-a împrumutat cu 3,5 milioane de euro la bancă! Vezi ce face “Regele” cu banii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si