Citând surse oficiale de la Washington, publicația Wall Street Journal susține că, în urma atacului israelian asupra clădirii consulatului iranian din Damasc, este de așteptat un răspuns militar din partea Iranului.

Israelul, în așteptarea atacului de la Teheran

Israelul se pregătește ca Iranul să lanseze un atac direct asupra sudului sau nordului țării „cel mai probabil vineri sau sâmbătă”, a spus sursa prezentată de agenția Anadolu.

Citește și: Război iminent între Iran și Israel. Orientul Mijlociu, pe un butoi de pulbere

O altă sursă citată de WSJ, bazată pe conducerea iraniană, a declarat că, în timp ce discuțiile despre planurile de atac sunt în desfășurare, o decizie finală nu a fost luată.

Este probabil ca Iranul să efectueze un atac de răzbunare în Israel în următoarele zile, potrivit unei evaluări bazate pe rapoartele de informații ale unui oficial american.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Un consilier al ayatollahului iranian Ali Khamenei a mai spus: „Planurile de atac sunt în fața Liderului Suprem și el încă analizează riscul politic”.

Iranul pregătește răzbunarea

Iranul pregătește răzbunarea împotriva Israelului

[Sursa foto: Twitter]

Iranul pregătește răzbunarea

Presa de la Tel Aviv informează că Israelul se află în alertă maximă pe fondul multiplelor amenințări și evaluări ale serviciilor de informații conform cărora Iranul va lansa o lovitură asupra țintelor israeliene în încercarea de a răzbuna atacul aerian de 1 aprilie asupra unei clădiri a consulatului iranian din Damasc, capitala Siriei.

Potrivit Times of Israel, în atacul din urmă cu 12 zile au fost uciși mai mulți comandanți ai Corpului Gărzii Revoluției Islamice, inclusiv doi generali iranieni.

 

Tensiunile în jurul unui potențial atac iranian asupra Israelului au părut să atingă noi cote maxime joi, în timp ce armata israeliană a declarat că este pe deplin pregătită cu privire la un atac major al Teheranului.

Israelul este „în alertă și foarte pregătit pentru diverse scenarii și evaluăm în mod constant situația”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, în cadrul unei conferințe de presă.

„Suntem pregătiți pentru atac și apărare folosind o varietate de capabilități pe care le au IDF și suntem, de asemenea, pregătiți împreună cu partenerii noștri strategici”, a spus el, referindu-se la șeful Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), generalul Michael Kurilla, care a sosit joi în Israel.

Un atac major al Teheranului asupra Israelului, posibil sâmbătă 13 aprilie

Un atac major al Teheranului asupra Israelului, posibil sâmbătă 13 aprilie

[Sursa foto: Twitter / ISW]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si