Close sidebar
Close sidebar

Paza de Coastă americană: o zonă de fragmente a fost descoperită în apropiere de Titanic, în timpul căutării submarinului turistic Titan

O zonă de fragmente a fost descoperită în timpul căutărilor realizate de către un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), în apropiere de Titanic, care participă la căutări internaţionale ale submersibilului turistic Titan, anunţă joi Paza de Coastă americană, relatează BBC News.

Georgiana Balaban,

Noi detalii în cazul submarinului dispărut în Atlantic.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE- „Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, declară un expert în scufundări, David Mearns, relatează BBC News.

David Mearns este un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului.

El declară pentru BBC că preşedintele Explorers Club (Lubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află ”un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.

Experți care participă la căutări evaluau aceste informații, care urmează să fie discutate într-o conferință de presă, la Boston, în nord-estul Statelor Unite în următoarele ore, anunţă pe Twitter Paza de Coastă americană.

Rezerva de oxigen a submersibilului, la bordul căruia se aflau cinci persoane, s-a terminat teoretic joi la ora 11.08 GMT (14.08, ora României).

Citește și: La bordul submarinului dispărut în Atlantic se află cinci turiști, printre care un miliardar. Timpul de supraviețuire este limitat, iar în 96 de ore oxigenul se va termina

Vehiculul submarin operat la distanță (ROV) Horizon a găsit fragmentele respective, pe fundul mării, în apropiere de epava Titanicului.

Conferința de presă urmează să fie susținută de către contraamiralul John Mauger, comandantul Primului District al Pazei de Coastă americane, şi căpitanul Jamie Frederick, coordonatorul intervenției Primului District al Pazei de Coastă americane.

Căutările submarinului turistic Titan continuă, după o presupusă epuizare a oxigenului la bord, cu doi roboți submarini

Submarinul turistic Titan, dat dispărut duminică, era căutat în continuare, joi, în cadrul unei ample operațiuni, în pofida unei posibile epuizări a rezervelor de oxigen la bord, relatează AFP.

Citește și: VIDEO- Un submarin care duce turiști să viziteze epava Titanicului a fost dat dispărut

Paza de Coastă americană continua căutări în nordul Oceanului Atlantic, în pofida faptului că submarinul a rămas fără oxigen începând de joi după-amiaza.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Comandantul operațiunilor John Mauger a anunţat o continuare a unor ”eforturi de salvare” a celor cinci pasageri care se află bordul submarinului, dat dispărut în apropierea epavei Titanicului.

”Continuăm să vedem, în cazuri deosebit de complexe, că voința de a trăi a oamenilor trebuie să fie cu adevărat luată în calcul, de asemenea”, a declarat contraamiralul Pazei de Coastă americane.

Salvatorii estimează că pasagerii ar fi rămas fără oxigen către ora 11.08 GMT (14.08, ora României).

Nava franceză Atalante, care aparține Institutului de Cercetare pentru Exploatarea Mării (Ifremer), echipată cu un robot submarin, ROV Victor 6 000, a sosit în zona de căutare a Titan joi dimineața.

Atalante ”îşi folosește în prezent sonda cu mai multe faze pentru a realiza o cartografie mai fină a peisajului şi a permite o plonjare mai eficientă a Victor 6000”, un vehicul submarin operat de la distanță (ROV) care coborî la până la 6.000 de metri adâncime.

Citește și: O gaură albastră uriașă, descoperită în largul oceanului. "Arată ceva despre viața extraterestră"

În afară de robotul francez Victor 6000, care a fost coborât în zona de căutare, un robot canadian a ajuns pe fundul mării şi a început să caute submersibilul Titan la nivelul epavei Titanic.

Celor doi roboţi urmează să li se alăture încă unul, american, denumit Magellan, care va participa de asemenea la căutări, sub apă.

Titan, un dispozitiv creat de către o întreprindere privată americană, OceanGate Expeditions, pentru a naviga în ape adânci, dispune de o autonomie de 96 de ore în timpul scufundării.

În total, cinci persoane se află la bordul acestui submarin.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un american, un francez, un britanic şi doi pakistanezi urmau să viziteze epava Titanicului, la aproximativ 4.000 de metri adâncime, în Oceanul Atlantic.

Contactul cu Titan a fost pierdut la două ore după plecarea submersibilului în această expediție.

Miercuri, au fost captate, sub apă, de către un sonar, la Atlantic, ”ciocnituri”.

Paza de Coastă a anunţat pe Twitter că ”avioane de tip P-3 canadiene au detectat zgomote sub apă, în zona de căutare”.

În pofida acestei speranțe, căutările nu au dat roade.

Ajutoare continuă să fie trimise de către armatele americană şi canadiană.

Avioane de tip C-130 şi P-3 supraveghează zona, iar nave dotate cu roboţi submarini ”scanează” apele Atlanticului.

Citește și: Situația actuală a celor cinci persoane aflate în submarinul care se îndrepta spre epava Titanicului. Ce se va întâmpla cu acestea, după ce aerul se va termina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI