Zona de promenadă a falezei din Costinești, periculoasă pentru turiști

Zona de promenadă a falezei din Costinești, periculoasă pentru turiști

Zona de promenadă a falezei din Costinești, periculoasă pentru turiști

(Sursa foto: Captură Stirile KANAL D)

Zonă periculoasă și acces interzis! Cu astfel de mesaje scrise sunt întâmpinați turiștii care vor să se plimbe pe faleza din Costinești. Zona de promenadă este distrusă de intemperii și de nepăsarea autorităților. Problema este veche de un deceniu iar cei care ar trebui să intervină nu fac decât să paseze responsabilitatea.

VIDEO- Turism promovat cu -Accesul interzis- 

La câțiva metri de epava din Costinești, se află faleza cu niște scări care te duc direct în apă. Tot ce a mai rămas din ea este doar o temelie mâncata de valuri și o balustrada ruginită. Accesul pe plaja este imposibil și asta pentru ca fâșia ingusta de nisip a fost înghițită de apa dar asta nu-i tot.

Nu au mai fost făcute lucrări de consolidare

Din cauza neglijenței, aceasta zonă reprezintă un real pericol pentru trecători. Motivul?

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D:   ,,Ultimele lucrări de consolidare a falezei au avut loc în anul 2012, mai exact acum 10 ani. De atunci, malul de pământ a devenit tot mai instabil, iar pilonii din beton sunt tot mai înclinați.

Mai grav este că aceștia se pot prăbuși oricând peste turiștii care aleg să vină pe această fâție de nisip."

Citeste si: Temperatura apei mării în iunie 2022 pe litoralul românesc

În prezent, faleza este administrată de către Ministerului Mediului și ABADL. Mugurel Călin este consilier local în comuna Costinești și este singurul care a făcut primele demersuri pentru reabilitarea acestei porțiuni din faleza.

Citeste si: Cum va fi vremea de Rusalii 2022 la mare? Prognoza meteo

A trimis o solicitare către Ministerul Mediului iar a răspunsul a fost:

Mugurel Călin, consilier local: "Din păcate răspunsul primit a fost unul neclar, ambiguu. Nu e nimic cert, sa știm măcar că peste 2 ani se face ceva pentru zona aceasta.

Din răspunsul pe care l-am primit la sesizarea făcută, ei știu de situație, dar nu este nimic cert."

Acea parte din faleză va rămâne îngrădită

Primele lucrări de consolidare ar putea avea loc după etapa de înnisipare, însă nici un constructor nu a participat la licitaţia de atribuire a contractului de execuţie, motiv pentru care licitaţia va fi reluată.

Citeste si: Cât costă vacanța prin „Litoralul pentru toți”

Într-un comunicat postat pe o rețeta de socializare, reprezentanții ABADL au specificat faptul că până la demararea acestor lucrări, acea parte din faleza rămâne îngrădită.

Mugurel Călin, consilier local: "În momentul de față, ABADL s a implicat foarte puțin. Au îngrădit zona aceasta cu stâlpi și o sârmă, dar vă dați seama că oamenii o depășesc foarte ușor."

Citeste si: Vine canicula. Ce spune prognoza ANM pentru începutul lunii iunie

Situația s-ar putea repeta și in acest sezonul estival și asta pentru că puțini sunt conștienți de pericolul la care se expun.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Editor web

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar ulterior a obținut un master în comunicare digitală.

”Sunt o fire curioasă și dornică de a învăța tot timpul lucruri noi. Printre interesele mele se numără călătoriile, cititul și social media. Întotdeauna mi-a plăcut să scriu și să folosesc cuvintele pentru a transmite mai departe povești oamenilor. De asemenea, îmi place să fiu tot timpul informată, astfel că job-ul de redactor de știri a venit ca o potrivire perfecta”.

Îi place rapiditatea cu care circulă informația în mediul online și adrenalina pe care o oferă o știre de ultimă oră:

”Cred cu tărie că viitorul jurnalismului cuprinde și zona digital”.

Îți Recomandăm Și...