VIDEO- Turism promovat cu -Accesul interzis- 

La câțiva metri de epava din Costinești, se află faleza cu niște scări care te duc direct în apă. Tot ce a mai rămas din ea este doar o temelie mâncata de valuri și o balustrada ruginită. Accesul pe plaja este imposibil și asta pentru ca fâșia ingusta de nisip a fost înghițită de apa dar asta nu-i tot.

Nu au mai fost făcute lucrări de consolidare

Din cauza neglijenței, aceasta zonă reprezintă un real pericol pentru trecători. Motivul?

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D:   ,,Ultimele lucrări de consolidare a falezei au avut loc în anul 2012, mai exact acum 10 ani. De atunci, malul de pământ a devenit tot mai instabil, iar pilonii din beton sunt tot mai înclinați. Mai grav este că aceștia se pot prăbuși oricând peste turiștii care aleg să vină pe această fâție de nisip."

Citeste si: Temperatura apei mării în iunie 2022 pe litoralul românesc

În prezent, faleza este administrată de către Ministerului Mediului și ABADL. Mugurel Călin este consilier local în comuna Costinești și este singurul care a făcut primele demersuri pentru reabilitarea acestei porțiuni din faleza.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum va fi vremea de Rusalii 2022 la mare? Prognoza meteo

A trimis o solicitare către Ministerul Mediului iar a răspunsul a fost:

Mugurel Călin, consilier local: "Din păcate răspunsul primit a fost unul neclar, ambiguu. Nu e nimic cert, sa știm măcar că peste 2 ani se face ceva pentru zona aceasta. Din răspunsul pe care l-am primit la sesizarea făcută, ei știu de situație, dar nu este nimic cert."

Acea parte din faleză va rămâne îngrădită

Primele lucrări de consolidare ar putea avea loc după etapa de înnisipare, însă nici un constructor nu a participat la licitaţia de atribuire a contractului de execuţie, motiv pentru care licitaţia va fi reluată.

Citeste si: Cât costă vacanța prin „Litoralul pentru toți”

Într-un comunicat postat pe o rețeta de socializare, reprezentanții ABADL au specificat faptul că până la demararea acestor lucrări, acea parte din faleza rămâne îngrădită.

Mugurel Călin, consilier local: "În momentul de față, ABADL s a implicat foarte puțin. Au îngrădit zona aceasta cu stâlpi și o sârmă, dar vă dați seama că oamenii o depășesc foarte ușor."

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Vine canicula. Ce spune prognoza ANM pentru începutul lunii iunie

Situația s-ar putea repeta și in acest sezonul estival și asta pentru că puțini sunt conștienți de pericolul la care se expun.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si