In articol:
Oferta abundentă de informații cu privire la coronavirus, care poartă cu sine multe știri false, zvonuri și teorii ale conspirației pune în pericol sănătatea, chiar viața unor oameni, se arată într-un studiu citat de Science Alert.
Citeste si: Cazuri coronavirus 13 august 2020: Un nou record de infectări
Este o problemă extrem de serioasă care amplifică și extinde pericolele deja grave ale crizei coronavirusului. Într-un nou studiu, o echipă internațională de cercetători de boli infecțioase a monitorizat rețelele de socializare și site-urile de știri pentru a vedea modul în care circula dezinformarea COVID-19 pe platformele online, scrie MSN.
Dezinformarea poate fi letală
Oamenii de știință au identificat peste 2.300 de rapoarte despre zvonuri, dezinformări și teorii ale conspirației legate de COVID-19, comunicate în 25 de limbi din 87 de țări diferite.
Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Citeste si: Starea de alertă va fi prelungită pe teritoriul României. Ședință de urgență la Guvern
"Nimic din această dezinformare nu este util- chiar dacă s-a intenționat să fie- și o mare parte din informații este dăunătoare. În unele cazuri, dezinformarea este letală, pentru că duce la moarte și la vătămări, pe o scară cu adevărat tragică", se spune în raport.
Peste 800 de morți și aproape 6.000 de spitalizați
"De exemplu, un mit popular potrivit căruia consumul de alcool puternic concentrat ar putea dezinfecta organismul și ar ucide virusul circula în diferite părți ale lumii", scriu autorii în studiul lor.
Citeste si: Crimă șocantă în România. Trei tineri au ucis în bătaie un bărbat
Citeste si: Un campion la înot a murit după un exercițiu de ținere a respirației