1 aprilie 2024: Ziua Păcălelilor. Ce semnificație are această zi? Idei de farse
Ziua Păcălelilor are loc în fiecare an pe 1 aprilie. Iată care este semnificația ascunsă din spatele acestei zile, dar și câteva idei de farse care sigur vă vor face să râdeți cu cei dragi.
Ziua Păcălelilor este celebrată în fiecare an pe data de 1 aprilie. În această zi se fac farse și diverse păcăleli și în general, această zi este dedicată râsului.
Încă din secolul al 16-lea, oamenii obișnuiau să își facă diverse farse, așa că această zi este deja este o tradiție, cel puțin la nivel european.
Semnificația zilei de 1 aprilie, „Ziua Păcălelilor”
În anul 1564, regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat sărbătoarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie.
În acea vreme, pe 1 aprilie se împărțeau diverse cadouri, iar după anul precizat s-au împărțit cadouri mai speciale, sub formă de farse și diverse glume.
Există multe referințe la ziua de 1 aprilie în operele unor artiști din Franța sau Marea Britanie. Spre exemplu, Geoffrey Chaucer, în „Caterbury Tales”, scria despre povestea cocoșului îngâmfat pe nume Chauntecleer, care a fost păcălit de o vulpe.
Se spune că povestea este datată „la 32 de zile după martie”, făcând probabil referire la logodna regelui Richard al II-lea cu Ana de Boemia și cel mai probabil era vorba de data de 1 aprilie.
John Aubrey a menționat și el această zi, în lucrările sale, ca „Ziua sfântă a păcălelilor” de pe data de 1 aprilie.
Profesorul de istorie Joseph Boskin a oferit o altă perspectivă asupra acestei zile și anume că pe vremea împăratului Constantin cel Mare, mai mulți bufoni au venit la curte și i-au menționat acestuia că pot conduce întregul imperiu mult mai bine decât el. Împăratul s-a amuzat copios și l-a lăsat pe unul dintre bufoni să îi ocupe tronul timp de o zi, iar apoi a stabilit ca această zi din an să fie Ziua Păcălelilor.
5 idei de farse de Ziua Păcălelilor
Pentru data de 1 aprilie, îți poți surprinde prietenii rearanjând obiectele dintr-o cameră sau dintr-o casă, într-un mod total neașteptat. Creează un „haos” din lucrurile pe care le ai în fața ta. Spre exemplu, scaunul de birou îl poți duce în baie, tacâmurile le poți pune în duș, iar pătura o poți pune pe un umeraș. Așa vei crea confuzie în rândul prietenilor tăi și sigur veți râde împreună la final.
Trimite un mesaj fictiv prietenilor sau familiei tale. Fă-i să creadă că au câștigat o vacanță minunată, marele premiu la loto sau că au câștigat o mașină scumpă. Desigur, puteți înlocui exemplele, dar important este să vă uitați la reacțiile celor din jur și apoi să le spuneți că a fost totul o farsă.
Cunoști pe cineva care iubește dulciurile? Fă pe bucătarul și pregătește-i cea mai mare și apetisantă prăjitură. În loc de zahăr, folosește foarte multă sare și apoi doar observă reacția persoanei de lângă tine.
Poți schimba poza de pe ecranul de pornire al calculatorului sau telefonului cuiva cu o imagine hazlie sau cu un mesaj foarte amuzant.
Îți poți surprinde prietenii într-un mod original.
Creează un joc bestial de căutare a comorilor. Comoara trebuie să fie, evident, imaginară. Așadar, pregătește o hartă detaliată pentru căutarea unei comori, ascunsă în casă, în curte sau oriunde altundeva vrei tu și trimite-i pe cei dragi să caute comoara. Indică-le puncte de reper fictive și dă-le indicii false despre locul în care s-ar putea ascunde incredibila comoară. Comoara pe care aceștia o găsesc poate fi ceva mărunt, cum ar fi un băț, o bomboană, etc.