Close sidebar
Close sidebar

1 iunie 2023, zi liberă. Cine sunt angajații care se bucură de libere legale în luna iunie?

1 iunie 2023, zi liberă. Românii nu mai au mult de așteptat până la următoare minivacanță, deoarece chiar la începutul lunii iunie se pot bucura de câteva zile libere. Cine beneficiază de ele?

Laura Macovei,

1 iunie 2023, zi liberă. Cine sunt angajații care se bucură de libere legale în luna iunie?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

1 iunie 2023, zi liberă.  Salariații de la stat vor avea parte de cinci zile libere consecutive, iar cei de la privat vor beneficia de una în timpul săptămânii și un weekend prelungit. 

Cine sunt angajații care se bucură de libere legale în luna iunie?

O minivacanță la mare sau la munte nu sună rău pentru acești angajați!

1 iunie 2023, zi liberă. Cine sunt angajații care se bucură de libere legale în luna iunie?

[Sursa foto: PixaBay]

În luna iunie, vor exista trei zile de sărbători legale: 1 iunie,  Ziua Copilului,  și cele două zile de Rusalii, respectiv 4 și 5 iunie 2023.

Astfel, toți angajații din România se vor bucura de o minivacanță chiar la început de sezon estival.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru bugetari, aceasta va fi mai lungă cu o zi, deoarece ziua de vineri, 2 iunie 2023, va fi liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea cinci libere consecutive.

Citește și: Ce NU se face pe 25 mai, de Înălțarea Domnului 2023? Aduce ghinion! Tradițiile pe care credincioșii trebuie să le cunoască!

Pentru că 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, angajații de la privat vor beneficia atunci de liber și se vor întoarce la serviciu vineri.

Abia de sâmbătă va începe  minivacanța  pentru ei, căci vor avea parte de un weekend prelungit, deoarece luni, a doua zi de Rusalii, este declarată zi liberă.

Calendar zile libere 2023

1 iunie 2023, zi liberă. Cine sunt angajații care se bucură de libere legale în luna iunie?

[Sursa foto: PixaBay]

Iată câte zile libere vor mai avea angajații români până la finalul anului 2023.

Citește și: Ce revendicări au profesorii care se afla în grevă. Este a treia zi de grevă generală din educație

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI