România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese cauzate de boli care ar fi putut fi tratate. Una dintre cauzele care duc la această statistică îngrijorătoare este și faptul că, fie din teamă, fie pentru că nu sunt informați suficient, românii ajung la medic abia atunci când este foarte târziu.

Printre unele dintre bolile de care suferă o mulțime de oameni din țara noastră se numără diabetul, o afecțiune pe care specialiștii o pun în special pe baza unui stil de viață nesănătos și dezorganizat.

Citește și: Cum poți avea parte de mese gustoase cu doar 7 lei pe zi! Iată care e secretul

diabet, afectiune, boala, stil de viata

Persoanele care sunt cele mai predispuse la diabet

Diabetul este considerată o boală care nu atrage atenția prea mult, astfel că multe persoane pot să nu știe că suferă de această afecțiune, astfel că este bine să mergem măcar anual la medic pentru analize și un control de rutină. Însă diabetul nu este singura afecțiune pe care mersul la medic o poate scoate la iveală.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

„Vorbim de retinopatie, angiopatie, complicații cardiovasculare, toate acestea la dializă la pierderea vederii sau amputarea unui membru. Diabetul e o boala tăcută, nu dă semne mult timp”, explică Anca Hâncu, medic nutriționist, scrie observatornews.ro.

Potrivit unei caravane începute de o asociație în luna martie, dintre 1216 persoane care au fost testate, peste 700 au fost depistate cu diabet sau prediabet. Și problemele cardiovasculare și hepatice sunt destul de întâlnite. Dintre oamenii testați, 78% sunt persoane supraponderale sau chiar obeze.

Totuși, unele spitale nu mai dispun în acest moment de investigațiile și analizele necesare, astfel că unii pacienți trebuie să ajungă direct la camera de gardă.

„Avem 182 de localități fără medic de familie, zona Tulcei avea deficit mai mare, acum are o localitate neacoperită. Sunt alte fonduri și în spitale în acest moment nu cred că se pune problema să se folosească alt sistem în ceea ce privește caravanele există altă finanțare”, ne spune Valeria Herdea, președinte CNAS.

Citește și: Un produs de igienă pe care îl folosim zilnic este asociat cu un risc ridicat de cancer

diabet, afectiune, boala, stil de viata


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si