Close sidebar
Close sidebar

10 lei! Atat costa meniul unui copil intr-un spital de Stat!

Mancarea se tot scumpeste insa alocatia oferita de stat unui copil bolnav este de cativa ani aceeasi!

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu 10 lei pe zi pentru fiecare micut internat intr-un spital de stat, bucataresele trebuie sa faca minuni si abia reusesc! In disperare de cauza, multi manageri cauta sponsori care sa le poata oferi copiilor 3 mese consistente.

Citeste si: 36 de anestezii, o operatie extrem de periculoasa si o copilarie petrecuta in spitale. Asa arata calvarul unei fetite din Resita

O cana cu ceai, unt si gem primesc la micul-dejun cei mai multi dintre copiii internati in spitalele de stat din tara si,  cu putin noroc, la ora 10, mai mananca iaurt si biscuiti.  Gustarea le tine de foame pana la 12 cand micutii au la masa ciorba si felul 2, iar seara, la cina, budinca.

Meniul din imagine e incropit cu greu din banii oferiti de stat.

Miracole se-ntampla in fiecare zi, insa nu in toate spitalele, fiindca bucataresele abia razbesc sa faca din 10- 12 lei, 3 mese.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Gestul SUPERB făcut de Ioan Casian, directorul azilului unde Zina Dumitrescu și-a petrecut ultimii șapte ani, în memoria "mamei Zina"- Ce a făcut azi și ce își dorește să facă cu o parte din cenușa ei

Indemnizatia n-a mai fost majorata de ani de zile, desi alimentele s-au scumpit semnificativ!

Statul le da, astfel, copiilor internati cu varste intre 0-3 ani, mancare de 10 lei pe zi, iar celor de pana la 16 ani, de 13 lei.

Micutii care au nevoie de regim special sunt hraniti cu aceiasi bani pe care i-am plati pentru o apa la restaurant: 9 lei.  "Alocatiile de hrana nu au suferit din 2008 niciun fel de revizuire. s-a modificat ordinul, dar cuantumul alocatiilor este acelasi e o suma, care sa zicem asa, ne produce neimpliniri din punct de vedere al diversificarii, al asigurarii regimului de propteine, al asigurarii de fructe si legume proaspete de care copiii au nevoie", spune Ciprian Sofariu, director medical Spitalul de Pediatrie Sibiu

Citeste si: Apicultorii din România sunt disperați! Noi mâncăm miere contrafăcută, în timp ce ei își ruinează afacerile!

La Spitalul de Pediatrie din Sibiu, copiii au avut la pranz supa cu galuste, friptura de pui cu sos, piure si orez. Meniul bogat depaseste insa cu mult indemnizatia oferita de stat, iar cheltuiala in plus, e acoperita din sponsorizari.

"Trebuie sa avem o deosebita seriozitate fiindca cu portiile copiilor nu te poti juca. copilul daca vine in spital, sa fie bine primit si mancarea sa fie gustoasa", spune un bucatar.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aici, internarea nu e corvoada. Micii pacienti nu fac nazuri, iar parintii sunt multumiti ca nu bat drumul sa aduca mancare de-acasa.

Citeste si: Suma URIAȘĂ pe care o cere Abi, puștiul fenomen care a rupt topurile din România, pentru un interviu! Are numai 18 ani și deja pretențiile lui sunt colosale!

Ca sa nu mai depinda de ajutorul altora, conducerea spitalului spune ca indemnizatia ar trebui sa creasca la cel putin 30 de lei.

Pana atunci, institutia cauta neincetat solutii pentru reorganizarea serviciului de preparare a meselor si va comasa cele 3 bucatarii aferente corpurilor in care functioneaza sectiile unitatii astfel incat la preparaea mesei pentru copii sa lucreze mai multe persoane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI