Cei care supravietuiesc sunt cei care reusesc sa vanda in strainatate, restul afacerilor sunt in paguba. S-a ajuns aici din lipsa unei retele care sa-i ajute pe apicultori sa patrunda in magazine.

Amar e cateodata gustul mierii. S-a convins de asta si acest apicultor din Crevedia. Pilot militar de meserie, barbatul a deprins de mic copil pasiunea pentru albine. Mai tarziu, s-a gandit ca o astfel de afacere ii va linisti batranetea.

Citeste si: Suma URIAȘĂ pe care o cere Abi, puștiul fenomen care a rupt topurile din România, pentru un interviu! Are numai 18 ani și deja pretențiile lui sunt colosale!

Din pacate, insa, din pricina importurilor masive, i-a dat mari batai de cap.

"Cei din import, cei care aduc miere din alta parte- o aduc la niste preturi de dumping, in sensul ca acea miere e mult mai ieftina decat pretul cu care apicultorii romani isi permit s-o livreze!", ne spune apicultorul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cea mai nouă excentricitate a patronului FCSB. Cum arată noul accesoriu al lui Gigi Becali, purtat și de Mayweather și Snoop Dogg

Cum n-a razbit sa o puna pe rafturile romanilor o da la straini.

Gasim aici 50 de familii de albine. Fiecare familie aduna aproximativ 50.000 de membrii. Spune apicultorul ca cele 2.500.000 de albine vor produce in aceasta primavara 3 tone de miere.

In magazine un borcan de miere vinde si cu 10 sau 13 lei.  Aproape toata e adusa din import, in special din China sau Polonia.

Intre timp, apicultorii nostri se zbat sa razbeasca macar in piete. Clientii ii cam ocolesc, din cauza pretului. Spun, insa, ca au noroc cu strainii, care se uita la calitate inainte de bani.

Citeste si: Autorulotele, cea mai nouă "fiță" românească în materie de vacanță! Cât costă să închiriezi una și ce beneficii îți aduce!

Trebuie precizat si ca piata e invadata de falsuri. Miere contrafacuta, vanduta ca fiind naturala. In primul rand, pretul nesperat de mic ar trebui sa ne dea de banuit.

"Cand o vede ca e foarte limpede, cristalizeaza in straturi. Intorc borcanul invers si se face o bula puternica si atunci imi dau seama ca e mierea buna!", transmite apicultorul.

Romania e pe locul 4 in Europa la productia de miere, dar nu prea stie sa o valorifice.

Cat priveste consumul... stam destul de prost la acest capitol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Listerioza Listerioza
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si