Ajungi acasă, obosit, după o zi stresantă de la muncă și tot ce vrei e să te detașezi de tot ce te înconjoară. Iată cele 10 rețete pentru o baie relaxantă la tine acasă. Îți vor oferi o piele fină şi plăcut parfumată și bineînțeles efectul anti stres.

Prima rețetă constă în renumitul secret al Cleopatrei. Mai exact, baia cu lapte și miere. Dai drumul la apă fierbinte adaugi lapte și miere și te așezi confortabil.

Înainte de a intra în baie, trebuie să lași toate grijile deoparte.

A doua rețetă este dezvăluită de Teri Hatcher. A transmis că adaugă un pahar de vin roşu în apa din cadă, de fiecare dată când face baie, pe lângă paharul pe care îl bei pentru a te relaxa.

Rețeta folosită de Jennifer Lopez pentru a se relaxa

A treia rețetă este inspirată din concepțiile lui Jennifer Lopez. Vedeta pune în apa din cadă câteva picături de ulei esenţial de grepfrut, trandafir, busuioc sau lime. Aceste picături alături de apa fierbinte, absorb din senin stresul și oboseala.

Victoria Beckham vine și ea cu o rețetă. Vedeta a declarat că adaugă sare amară, pune câteva lumânări parfumate şi dă drumul la muzică. Apoi relaxare vine de la sine. E perfect orice tip de muzică te ajută să te detensionezi şi să uiţi de stres.

Rețeta numărul cinci este una revitalizantă. Dacă ai nevoie de o baie relaxantă, dar energizantă, atunci încearcă această reţetă: 100 g sare pentru baie, câteva picături de ulei esenţial de rozmarin, câteva de ulei esenţial de grepfrut şi coaja de la două lămâi. Uleiurile esenţiale ar trebui adăugate întâi în puţin ulei vegetal – de măsline, de exemplu, abia apoi turnate în apa din cadă.

10 rețete pentru baie relaxantă
Ingredientele pentru o baie relaxantă.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rețeta cu numărul șase este plină de răsfăț. Baia cu petale de trandafir are efect terapeutic. Adaugă în apa din cadă o cană de lapte praf, spumant cu parfum de trandafiri sau un ulei de trandafiri şi un bol plin de petale de roze. Cei mai parfumaţi trandafiri sunt cei pentru dulceaţă, profită atunci când este sezonul lor şi răsfaţă-te cu un astfel de ritual.

Citeste si: Alimentația potrivită pentru prevenirea diabetului la pisici

Citeste si: Gopo 2020. ”La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a câștigat nouă trofee

Citeste si: Vaccinul pentru prevenția encefalitei dată de căpușe, disponibil în România

Numărul șapte îți aduce rețeta unei băi de succes. Este nevoie de un bec colorat, tămâie, sunete din natură pe fundal și astfel te vei detașa de stresul acumulat zi de zi.

Când vei ieși din baie, un alt om va ieși la suprafață. Stresul va fi dat uitării.

10 rețete pentru baie relaxantă
Baie relaxantă la tine acasă.[Sursa foto: PixaBay]

Baie specifică anotimpurilor reci

Rețeta numărul opt este specifică temperaturilor scăzute. Vine toamna, se schimbă clima și răcim.Vremea schimbătoare poate slăbi sistemul imunitar, astfel că suntem mai predispuşi la viroze sau răceli. Pe lângă tratamentul prescris de medic, poţi încerca un remediu natural – o baie cu uleiuri esenţiale. Adaugă în apa din cadă un amestec din picături de ulei esenţial de ravensara şi lavandă, iar dacă ai probleme cu respiraţia sau ai nasul înfundat, foloseşte picături de ulei esenţial de eucalipt şi câteva picături de ulei esenţial de mentă. După baie, este indicat să te bagi direct în pat – uneori puţină odihnă sau un somn bun reprezintă un remediu excelent. Atenţie, anumite uleiuri esenţiale sunt contraindicate persoanelor cu alergii sau copiilor. Dacă nu le-ai folosit până acum, cel mai indicat este să ceri sfatul unui specialist.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Vezi ce nu ar mânca Oana Roman nici în ruptul capului! Când aude de ciorba asta se înverzeşte la faţă! "Problemă gravă" EXCLUSIV!

O ultimă rețetă pentru o baie de succes este baia cu bicarbonat de sodiu. Dacă până acum îl foloseai doar la gătit sau în prăjituri, află că acum îl poți folosi și în baie! Acest ingredient minune se regăsește în majoritatea produselor cosmetice pentru baie, întrucât este un exfoliant natural care ajută la menținerea pielii hidratate în profunzime.

Rețeta numărul 10, implică un produs mai puțin întâlnit. Tot ce ai nevoie este untul de karite. Încălzește 2 lingurițe de unt de karite, adaugă 1 litru de lapte și 15 picături de ulei esențial de ylang-ylang și ai obținut astfel un răsfăț de care te poți bucura îndelung.

Cele zece rețete pentru o baie revitalizantă pot fi încercate seară de seară. Produsele utilizate hidratează și rafinează pielea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si