Close sidebar
Close sidebar

11 copii din Iasi sunt nevoiti sa mearga zilnic cate 5 kilometri pe jos pentru a ajunge la scoala - Autoritatile stiu de chinul lor, dar ridica din umeri - Asta e realitatea dura din tara noastra

11 copii din judetul Iaşi sunt condamnaţi să străbata zilnic, pe jos, 5 kilometri până la şcoală şi alţi 5, înapoi după terminarea orelor. Bieţii elevi ajung acasă seara, după 3 ore de drum, obosiţi, uzi şi îngheţaţi. Ar avea nevoie de un microbuz şcolar, dar şansele sunt slabe, din cauza lipsei de fonduri.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Este ora 6 dimineata, iar Norris, baietelul de clasa a 5-a se grabeste sa isi termine tema la limba romana. N-a avut timp aseara, caci a ajuns acasa mult prea tarziu. Fie ploaie, fie vant, elevul merge pe jos 5 kilometri...ca sa ajunga pana la scoala din comuna.

In doar cateva saptamani, Noris va porni spre scoala inainte sa se crape de ziua. Vine iarna, si pe langa o noapte mai lunga, bietul copil va indura si frigul pe ulite.

Toti copiii din sat se intalnesc dis-de dimineata si pleaca impreuna spre scoala. Pe langa caiete si pelerine de ploaie, elevii mai au in rucsac si pantofi de schimb. Cei cu care strabat 10 kilometri zilnic se strica din ce in ce mai des.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Copiii din Tautesti strabat cu greu ulitele de pe deal. E ca si cum scoala ar fi la capat de lume

O ora si un sfert le-a luat micutilor sa ajunga la scoala din comuna si tot atat le va lua  drumul spre casa dupa terminarea orelor.

Nicio autoritate nu pare interesata de chinul acestor copii si nici de pericolul la care se expun pentru a avea parte de o educatie.  In loc sa le faca rost de un microbuz scolar, acum- in prag de iarna, institutiile arunca responsabilitatea de la una la alta.  "Achizitiile se fac de catre ministerul dezvoltarii, inspectoratul scolar nu are un buget propriu si nici nu are in atributii achizitia mijloacelor de transport pentru elevi.
Ultimul lot alocat judetului nostru a fost alocat in 2015, cand au venit spre Iasi peste 50 de microbuze scolare", spun autoritatile.

In ultimii doi ani s-au strans peste  20 de solicitari numai in judetul Iasi, pentru obtinerea de microbuze scolare. Pana acum, acestea au ramas fara raspuns. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI