Un botez s-a terminat la spital pentru 12 persoane din Bistrița-Năsăud. Ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment frumos s-a transformat într-un adevărat coșmar. Aceștia ar fi suferit, conform informațiilor de la Antena 3 CNN, o toxiinfecție alimentară.
Totul a început luni seara, atunci când patru copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au început să se simtă rău. Ulterior, trei adulți au avut și ei nevoie de îngrijiri medicale.
Conform informațiilor disponibile, la fața locului a venit, de urgență, o autospecială de transport victime multiple, ce aparține de Detașamentul de Pompieri Bistrița-Năsăud. Pe lângă aceasta, pentru a veni în ajutorul victimelor a mai sosit și un echipaj cu medic, de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.
Situație asemănătoare pe litoral, azi dimineață. 21 de turiști din Costinești, printre care și șase copii, au ajuns la spital cu indigestie
21 de turiști din Costinești au ajuns la spital cu indigestie, după un apel la 112, transmite ISU Dobrogea marți dimineață. Șase copii au ajuns și aceștia la spital. Neregulile de pe litoral au băgat în spital 21 de turiști din Costinești, printre care și șase copii.
Aceștia au ajuns la spital, după un apel la 112. „Total pacienti transportati la UPU Constanța 21 (11 femei, 4 barbati, 6 copii), 13 în ATPVM, 3 SMURD, 3 SAJ, 2 SAJ, la locul solicitarii ramane o ambulanta SAJ tip C pentru evaluarea altor pacienti.”, transmit autoritățile.
Nereguli uriașe la mai multe localuri de pe litoral
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au găsit nereguli uriașe în mai multe localuri de pe litoral. Amenzi de peste 220.000 de euro.
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor avertizează turiștii să aibă grijă de unde consumă alimente.
Mai multe nereguli au fost identificate și au fost aplicate amenzi de peste 220.000 de euro.
Nu au fost respectate normele sanitare privind condițiile de igienă și temperatură în spațiile de producție și comercializare a produselor alimentare, deficiențe privind etichetarea, manipularea și depozitarea produselor alimentare, iar lista continuă.