Jandarmii au reținut peste 125 de persoane purtătoare de droguri la festivalurile de pe litoral. Cu toate acestea, autoritățile au transmis printr-un comunicat de presă că nu au fost înregistrate incidente de ordine publică la festivalurile de pe litoral.

Peste 125 de persoane prinse cu droguri la festivalurile de pe litoral

În comunicat se arată faptul că: „Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică".

Citește și: VIDEO- Turiștii veniți în Mamaia au parte de mâncare și muzică bună

Astfel, jandarmeria a mai menționat că: „Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul Sunwaves 30 din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Zeci de tineri au fost prinși cu droguri la festivalurile de pe litoral

Sancțiuni usturătoare pentru petrecăreții care au întrecut limitele legale

În același timp, poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmii au aplicat 103 amenzi în valoare de aproape 45 de mii de lei (dintre care 89 de sancţiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice si 13 sancţiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială) şi un avertisment. 

Citește și: VIDEO. Descinderi DIICOT la traficanții de droguri din zona Festivalului Sunwaves, din Mamaia

Gruparea Mobilă de Jandarmi a mai anunțat că: „În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere".

Citește și: VIDEO- Tineri prinși cu droguri la un festival de la malul mării. Polițiștii au reținut peste 20 de persoane

Din totalul persoanelor prezente la festivaluri, 297 au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 84 au suferit diferite traumatisme. Alte 12 persoane, dintre care trei minori au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme.

Citește și: VIDEO- Gara este plină de turiști care pleacă în vacanță de 1 mai


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si