Close sidebar
Close sidebar

140 de incendii de vegetație, peste 300 de hectare de teren arse, în ultimele 24 de ore. Anunțul făcut de IGSU. "Respectă viața"

IGSU a făcut un anunț public, prin care trage un semnal de alarmă cu privire la incendierea terenurilor. În ultimele 24 de ore, au ars sute de hectare.

Elena Tasca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut un anunț public, prin care trage un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație și îndeamnă oamenii să oprească igieniarea terenurilor prin incendiere.

Anunț IGSU: "Facem un apel pentru oprierea igienizării terenurilor prin incendiere"

Într-o postare pe publică, pe contul de Facebook, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă cu privire la dezastrele provocate de incendiile de vegetație sau incendierea intenționată pentru igienizarea terenurilor.

Citește și: Momentul tragediei în care un bărbat a murit pe loc după ce a fost strivit de o mașină, pe trecerea de pietoni. "M-am asigurat stânga, dreapta, nu era nimeni"

IGSU amințește de numeroasele pericole care pot apărea, cum ar fi pierderea vieților omenești și pagube materiale.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De asemenea, în postare sunt amintite contravențiile pe care un om le poate primi dacă incendiază vegetația, iar sumele sunt colosale.

IGSU mai precizează bilanțul șocant din ultimele 24 de ore, în ceea ce privește incendiile de vegetație. Se pare că într-o zi au avut loc 140 de incendii, în care 300 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări.

Citește și: O ieșire în parc se putea transforma într-o tragedie. Patru copii au căzut în gol, după ce cablul tirolianei s-a rupt

"În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000
lei.


Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice", se arată în postarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI