Nascut pe 15 iulie 1938, la Ianca (judetul Olt), Sebastian Domozina a transmis vreme de mai bine de 30 de ani, intre 1964 si 1995, meciurile de fotbal ale Universitatii Craiova, in cadrul celebrei emisiuni radio "Fotbal minut cu minut". Stilul entuziast si inconfundabil prin care transmitea reusitele Craiovei Maxima l-au facut foarte iubit nu numai de catre fanii olteni, ci si de milioanele ascultatori care, in weekend, inainte de 1989, deschideau radioul pentru a urmari etapele Diviziei A.

Furat de faze si de bucuria faptului ca "Stiinta" inscria, Domozina exagera, asa cum isi aminteau colaboratorii sai. “In cadrul celebrei emisiuni fotbalistice duminicale „Fotbal minut cu minut!”, intr-una din interventiile sale, Domozina a spus: ”Extraordinar, stimati ascultatori, Lung reuseste sa respinga aceasta minge sutata naprasnic, in urma unui salt fantastic de cel putin cincizeci de centimetri deasupra portii.” Din studioul central a intervenit Ion Ghitulescu, cred, coordonatorul emisiunii si, razand, i-a spus: ”Domozina, mai taie putin din coada, poate ca n-au fost chiar cincizeci de centimetri.” Domozina, serios, a reluat transmisia: ”Da, stimati ascultatori, Lung a facut un salt spectaculos de patruzeci de centimetri deasupra portii, salvand echipa craioveana de gol", asa cum povestea in presa craioveana I. Voinescu.
Si marele Cristian Topescu povestea ce i-a spus lui Domozina chiar Valentin Stanescu, fost antrenor al Craiovei: "Mai Domozina, transmite si tu mai incet, ca nu pot jucatorii mei sa se tina dupa tine!”.
Stilul alert si exagerarile spumoase, dragostea si pasiunea pentru culorile alb-albastre s-au identificat cu marile performante europene ale Universitatii Craiova, Domozina neputand fi separat in nici un fel de reusitele din iarba ale lui Lung, Stefanescu, Balaci sau Camataru.
Foarte afectat de decesul sotiei sale, Cleo, care a murit in 1996 intr-un accident rutier petrecut in fosta Iugoslavie, Sebi Domozina a pierdut lupta cu o boala crancena un an mai tarziu, pe 10 octombrie 1997, fiind inmormantat in cimitirul Ungureni din Banie.
In aminitirea fostului mare om de radio, in comuna sa natala, Ianca (judetul Olt), se desfasoara anual un simpozion care-i poarta numele. 

.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si