Silvia Cseh, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„În mod normal un bilet de autobuz în Cluj-Napoca costă 3 lei, dar cei care aleg să facă mișcare în fața acestui aparat pot obține biletul gratuit.”, transmite Silvia Cseh, corespondent Kanal D.

În centrul orașului Cluj-Napoca, sportul este moneda de schimb. Pentru câteva minute de activitate fizică, cei care vor să călătorească cu mijloacele de transport în comun, primesc gratis bilete.

După o perioadă lungă de pauză, aparatul care eliberează tichetele în schimbul mișcării, a fost readus în stație.

Citește și: VIDEO- Se întrec pe valurile Mării Negre. Zeci de practicanți de kitesurfing din ţară şi străinătate participă la competiția organizată la Constanța

„Mi se pare foarte sustenabil și eficient lucrul acesta și chiar cred că o să aibă un viitor bun lucrul acesta.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Această tânără se îndrepta spre sala de fitness, atunci când a văzut aparatul din stație.

„E o experiență minunată, îmi place ideea asta de sport. Nu e greu să faci 20 de genuflexiuni, un pic greu, te încălzești puțin, dar e ok. Acum o să călătorești gratuit cu autobuzul.”

Fata și-a făcut încălzirea chiar în mijlocul orașului: 20 de genuflexiuni, pentru un bilet de autobuz. Și nu este singura.

Mirel Alexa, director Sports Festival: „Cumva încercăm prin acest bilet să determinăm oamenii să facă un altfel de un alt tip de sport, dar în același timp să și contribuie la sănătatea lor și de ce

nu să câștige un bilet de autobuz.

În anul 2022, peste 14.000 de bilete au foste emise

Proiectul biletul de sănătate se bucură de un mare succes în rândul locuitorilor.

Mirel Alexa, director Sports Festival: „Peste 150.000 de clujeni au procurat un astfel de bilet. Dacă facem un calcul 3 milioane de genuflexiuni au fost făcute în primele trei ediții ale Biletului de Sănătate, pe de altă parte și cel de al doilea aparat al nostru de pe Regele Ferdinand a avut un super succes în 2022, peste 14.000 de bilete au fost emise, am făcut un calcul, cam 5.600 de kilometri au fost pedalați pentru obținerea unui bilet de sănătate.”

De săptămâna viitoare pasionații de sport și mișcare vor putea obține bilete gratuite și din stația smart cu bicicleta. Practic, cei care vor pedala timp de 3 minute vor putea călători apoi gratuit cu mijloacele de transport în comun. Aparatele vor fi funcționale cel puțin până la finalul acestui an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si