Close sidebar
Close sidebar

În România se dau 200 de lei pentru schimbarea becurilor. Ce au transmis autoritățile

O nouă veste bună în țara noastră. Oamenii vor primi 200 de lei dacă-și schimbă becurile din casă. Anunțul vine de la ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Georgiana Balaban,

Se dau 200 de lei, de la stat, pentru achiziționarea de becuri economice.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile derulează un nou program prin intermediul căruia românii ar putea primi vouchere în valoare de 200 de lei pentru achiziția unor becuri inteligente destinate să consume mult mai puţin. Oamenii trebuie să se înscrie în program.

200 de lei de la stat pentru români

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat cum se va derula programul prin care românii pot primi aceste vouchere în valoare de 200 de lei pentru schimbarea becurilor, dar și tot ce presupune programul.

Citește si: Cum se modifică Ordonanța 119 privind prețurile plafonate la energie

„Programul presupune să funcţioneze pe aceleași reguli și aceleași principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice.

Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susținem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este același, regulile, în mare, sunt aceleași. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari.

Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a precizat ministrul Mediului pentru antena 3.

Citește si: Prețul unei franzele în România. Scumpiri pe bandă rulantă în țara noastră

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Oficialul a vorbit și despre criteriile de înscriere în program. Este vorba despre:
domiciliul în România;

- fără datorii la stat;

- vârsta de 18 ani;

- să predea un număr echivalent de becuri uzate.

În același timp, ministrul Tanczos Barna a afirmat că programul este exact ca cel Rabla și presupune aceleași criterii de înscriere. Mai mult decât atât, voucherele în valoare de 200 de lei vor putea fi acordate pentru achiziționarea becurilor LED de maximum 15W.

Citește si: Românii vor plăti impozite de patru ori mai mari pentru locuințe

„Sunt aceleași criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuințe. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai spus ministrul Mediului.

Citește si: Minorii riscă amenzi de până la 500 de lei. Gestul care le poate aduce sancțiuni adolescenților sub 18 ani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI