Vor fi de evitat florile care produc și transferă polen în exces, deoarece acestea sunt într-adevăr foarte iritante pentru persoanele care suferă de alergii la polen. Florile pe care le veți oferi persoanelor dragi trebuie să le aducă un zâmbet pe chip, nu să le declanșeze o reacție alergică. Printre florile de sezon care sunt sigur de oferit persoanelor cu alergii se numără narcisele, lalelele, irișii, dar și bujorii și mușcatele, deși acestea din urmă sunt mai greu de găsit în această perioadă. 

Iată și alte opțiuni populare de flori și buchete care nu vor produce iritații persoanelor cu alergie la polen:

Hortensii

Hortensiile sunt flori elegante, grandioase și absolut superbe, care vor aduce multă bucurie persoanei dragi. Puteți opta fie pentru un aranjament eclectic din hortensii, fie puteți include câteva flori albe de hortensie alături de florile non-alergice, menționate în rândurile de mai sus. Nu uitați că și trandafirii sunt flori blânde și prietenoase cu persoanele care suferă de alergii. Un buchet alcătuit din hortensii și trandafiri reprezintă o modalitate elegantă de a sărbători femeile care vă fac viața mai frumoasă.

Citește și: VIDEO- Au înflorit cireșii japonezi de pe malul râului Bega

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, un buchet alcătuit doar din câteva flori de hortensie și câteva fire mari de verdeață este și mai sigur pentru persoanele cu alergii, deoarece nu include alte flori care pot provoca potențiale alergii. Pentru un aranjament elegant, optați pentru aceeași culoare de flori sau amestecați diverse nuanțe pentru un buchet mai sofisticat. Florile de hortensie sunt disponibile în multe nuanțe plăcute și atrăgătoare, cum ar fi mov, violet, verde, alb, roz și albastru.

Puteți opta pentru mai multe flori albe de hortensie și doar câteva de culoare roz pentru a obține un buchet elegant de flori. 

Buchet cu flori uscate

Dacă doriți să dăruiți un buchet cu flori 100% hipoalergenic, atunci aveți la dispoziție minunatele buchete cu flori uscate de la Eventissimi. Din flori naturale uscate sau criogenate, aceste buchete sunt impresionante, elegante, pline de culoare, dar mai ales sigure și blânde cu persoanele alergice. De la trandafiri criogenați, floarea miresei, in, glixia și până la lagurus, spic de grâu și echinops, buchetele cu flori uscate includ o varietate de flori mai puțin cunoscute, dar uimitor de frumoase.

Citește și: Mesaje de început de primăvară pentru familie și prieteni. ,,Nu contează cum este vremea, important este ca-n suflet să fie primăvară!''

Pe lângă faptul că sunt potrivite pentru persoanele cu alergii, mai prezintă avantajul de a fi foarte durabile și versatile. Pot fi puse într-o vază decorativă asemeni unui buchet cu flori proaspete, doar că nu vor avea nevoie de apă. De asemenea, florile uscate pot fi folosite pentru decorarea locuinței sau pentru a stiliza diverse colțuri din locuință, cum ar fi un raft din baie, măsuța de toaletă sau noptiera. 

Orhidee

Orhideele se numără printre cele mai populare alegeri de flori pentru ziua de 8 Martie.

În funcție de modul în care sunt împachetate și accesorizate, orhideele pot fi moderne, tropicale sau elegante. Orhideea Phalaenopsis care prezintă o mână de flori pe o tulpină este alegerea cea mai obișnuită. Într-o vază pătrată din sticlă, orhideea albă Phalaenopsis reprezintă alegerea ideală pentru persoanele cu gusturi moderne.

Citește și: EXCLUSIV: A uimit Roma cu florile ei/ Românca Mirela Mentel: ”Mă consider mai degrabă o femeie luptătoare decât o femeie de succes”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe măsuța de toaletă, la intrarea în casă, în baie sau pe noptieră, o orhidee poate fi așezată oriunde datorită dimensiunilor sale mici. Dendrobium este o altă varietate de orhidee, însă este considerată de mulți ca fiind o specie mai tradițională. Orhideele Dendrobium au tulpini lungi, de culoare verde deschis, care ies în evidență într-o vază simplă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si