Țara lalelelor, a morilor de vânt, a brânzeturilor delicioase, a oamenilor veseli și prietenoși care colindă drumurile pe biciclete colorate, Regatul Țărilor de Jos- cum i se spune oficial- te întâmpină mereu cu ceva nou și totodată cu farmecul tradițiilor vechi de secole. 

Iată 3 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci când vizitezi Olanda, ca să trăiești o experiență turistică memorabilă:

1. Mergi într-un tur al celor mai frumoase orașe din Olanda

Olanda este o țară cu suprafață mică, ajungi ușor dintr-un capăt al țării la celălalt, mai ales că infrastructura rutieră, feroviară și maritimă este excelentă. Programează un circuit ca să vizitezi cele mai frumoase orașe olandeze:

Amsterdam

Cel mai mare oraș olandez este un loc fascinant, atât de verde și plin de viață încât o să-l îndrăgești pe loc! Rezervă-ți măcar o zi să hoinărești printre case vechi și colorate, așezate de-a lungul apei ca la o expoziție de pictură, mergi cu bicicleta să vezi piața de flori cu sutele de soiuri de lalele și plante exotice sau să dai o tură cu barca printre canale, până în port și înapoi.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă 2020: 5 datini frumoase pentru români

Nu ocoli muzeele de aici, pentru că găzduiesc capodopere de artă clasică și contemporană, iar pe bună dreptate Amsterdam este considerat unul dintre cele mai cosmopolite orașe europene, cu o efervescență culturală de excepție și o viață de noapte cel puțin la fel de palpitantă.

Rotterdam

Pentru o experiență diferită vizitează Rotterdam, un oraș faimos pentru  zgârie-nori, arhitectură modernă și  locuinţe cubice. Din Turnul Euromast vezi panorama superbă cu podul Erasmus și luminile colorate ale metropolei. Încearcă și o plimbare cu vaporul prin impresionantul port de aici, care este cel mai mare din Europa.

Haga

Cel de-al treilea oraș ca mărime din Olanda, Haga găzduiește casa familiei regale și sediul guvernului și este situată lângă Marea Nordului, unde poți vizita cocheta stațiune Scheveningen.

Adevărată cetate a artelor și diplomației, Haga este un oraș elegant, unde te vei simți ca un adevărat european.

Iar dacă unul dintre orașele din Regatul Țărilor de Jos te-a impresionat și vrei să-ți prelungești vacanța, este grozav, căci ai destule zboruri din Olanda în România, de câteva ori în fiecare săptămână.

2. Explorează zonele rurale olandeze

Kinderdijk 

Regăsești farmecul irezistibil al peisajelor pitorești în regiunile rurale din Olanda. Începe cu Kinderdijk și morile de vânt pe care le poți admira aici, ca un Don Quijote modern. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Mesaje de Crăciun 2020. Texte superbe cu urări și mesaje de Sărbători pentru cei dragi

Keukenhof

Continuă cu Keukenhof, o localitate care găzduiește unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume, unde aranjamentele de lalele sunt senzaționale. Merită o plimbare cu barca, primăvara, printre miile de flori colorate. 

Giethoorn

Un alt loc de explorat este Giethoorn, satul denumit și Veneţia Olandei, pentru zecile de canale şi poduri care-l traversează, printre case pline de flori, ca niște grădini locuite.

3. Savurează specialități culinare olandeze

Ai vizitat marile orașe pedalând alături de sutele de bicicliști, ai hoinărit printre flori, mori și culori îmbrăcat în costum tradițional și încălțat în saboți de lemn, este evident că-ți place Olanda.

Așa că savurează specialități culinare olandeze, ca să te simți ca un om de-al locului: 

Degustă un hering cu ceapă, pe care localnicii îl numesc în glumă sushi olandez și pe care-l savurează ca niște adevărați lupi de mare, direct din pescărie, lângă port.

Spui Olanda, spui brânzeturi, se știe: încearcă brânza Gouda, care doar arată ca un cașcaval, căci savoarea ei este unică. Sortimentele tinere( jong) au un gust delicat cremos, în vreme ce mărcile Gouda maturate( belegen sau oud) se remarcă prin tente amărui și aromă de condimente.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi?

La finalul mesei merge și-un desert de-al locului: stroopwafels, care arată ca niște rondele din napolitane și au o delicioasă umplutură de caramel.

Reține sugestiile de locuri pe care să le cunoști și senzații pe care să le trăiești atunci când vizitezi Olanda, acest tărâm fermecător parcă născut din valurile mării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si