Mai jos vei descoperi câteva metode simple și rapide de a pregăti o cafea delicioasă, care îți va răsfăța papilele gustative și îți va oferi toată energia de care ai nevoie. 

Cafea la ibric 

Una dintre cele mai cunoscute metode a prepara cafeaua este la ibric. Cunoscută și sub denumirea de cafea turcească, licoarea preparată astfel se caracterizează printr-un gust și aromă intense și acea spumă fină care se formează la suprafața sa.

Este foarte ușor de pregătit și nu ai nevoie de echipamente sofisticate, ci doar de un simplu ibric.

De fapt, dacă doar ce ai început să înveți cum se prepară cafeaua, este una dintre cele mai simple metode cu care ai putea începe. Tot ce trebuie să faci este să pui o ceașcă de apă la fiert într-un ibric și, înainte să clocotească, să adaugi 1 sau 2 lingurițe de cafea măcinată (în funcție de cât de tare o preferi) și 1 de zahăr. Amestecă până la omogenizare și las-o să fiarbă până când începe să se ridice spuma. Se lasă să se răcească 1-2 minute, după care se poate servi. Important este să te asiguri că folosești cafea măcinată fin.

Cafea la filtru 

O altă metodă populară de a prepara cafeaua este la filtru. Ai nevoie doar de cafetieră sau un filtru de cafea, un aparat care se găsește în aproape orice casă, cafea, apă și zahăr.

Tot ce trebuie să faci este să pui cantitatea de cafea dorită în filtru, să umpli rezervorul cu apă și să pornești aparatul. În doar câteva minute, te vei putea delecta cu prima gură de cafea. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Avantajul acestei metode de preparare, pe lângă simplitate și rapiditatea ei, este că nu trebuie să stai lângă aragaz pentru a te asigura că nu dă cafeaua în foc și nici nu vei face mizerie. În plus, poți prepara mai multe cafele în același timp, iar majoritatea aparatelor de acest tip au și funcția de menținere a cafelei calde mai mult timp, deși acest lucru poate duce și la modificarea gustului băuturii. 

Cafeaua la espressor 

Dacă vrei să te bucuri de o cafea tare, aromată, precum cea cu care te delectezi în cafenele, în confortul propriei locuințe, atunci nu-ți rămâne decât să-ți achiziționezi un espressor. Ca și în cazurile de mai sus, metoda de preparare este una foarte simplă și rapidă. Umpli rezervorul cu apă, pui cafeaua în compartimentul special și pornești aparatul. Apa sub presiune trece prin cafeaua măcinată, rezultând o cafea cu gust intens, cremoasă, care poate fi consumată ca atare sau folosită pentru a crea alte tipuri de băuturi: cappuccino, latte macchiato, mocha etc. 

În funcție de aparatul pe care îl folosești, poți utiliza cafea măcinată sau cafea boabe, care se macină pe loc. Unele espressoare permit folosirea ambelor tipuri de cafea. Singurul dezavantaj al acestei metode de preparare este acela că aparatele de acest tip tind să fie mai costisitoare. 

Există diverse metode de preparare a cafelei și, dacă ești unul dintre fanii acestei licori aromate, probabil că ai deja propriile preferințe în acest sens.

Totuși, asta nu înseamnă că nu poți încerca și metode noi din când în când. Nu uita însă că, indiferent de metoda de preparare aleasă, cel mai important este să optezi pentru o cafea de calitate. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si