3 mituri despre implanturile mamare pe care nu ar trebui să le crezi 

Simona Costache, luni 07 octombrie 2024 , 12:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală care are ca scop creșterea dimensiunii sânilor. Femeile pot opta pentru această intervenție din cauza schimbării aspectului sânilor după sarcină sau pur și simplu din dorința de a se simți mai încrezătoare în propriul corp. Există mai multe mituri despre implanturile mamare, însă pacientele trebuie informate corect pentru a lua cea mai bună decizie. Află din articolul următor 3 mituri foarte comune despre implanturile mamare și care este adevărul din spatele lor.

Nu pot alăpta dacă am implanturi mamare

Un implant mamar nu afectează în general alăptarea. Un studiu realizat pe un eșantion de peste 3.500 de femei care au alăptat după augmentarea mamară a arătat că 80% dintre acestea au reușit să alăpteze cu succes. Cele mai frecvente complicații, cum ar fi cantitatea insuficientă de lapte, au aceeași rată cu cea întâlnită la femeile fără implanturi. Dacă ai reușit să alăptezi înainte de implanturile mamare, nu ar trebui să întâmpini probleme după.

În timpul consultației, medicul chirurg va discuta cu tine despre incizia pentru implanturile mamare, care poate fi realizată în zona axilei sau sub sân, și nu în jurul mamelonului. Această abordare reduce riscul de a afecta nervii sau canalele lactifere, permițând pacientelor să alăpteze fără dificultăți.

Femeile care au alăptat pot opta pentru un lifting mamar în loc de implanturi, dacă doresc să îmbunătățească aspectul estetic al sânilor.

Implanturile mamare nu arată natural

Cele mai multe paciente își doresc ca implanturile lor să aibă un aspect cât mai natural posibil. Însă sunt și paciente care preferă un aspect mai artificial pentru implanturi. Astfel, afirmația că implanturile nu arată naturale este subiectivă și depinde de preferințele individuale ale fiecărei persoane.

Implanturile care sunt prea rotunde, prea mari pentru tipul de corp al unei femei sau plasate prea sus pe piept, pot avea un aspect artificial. Dacă pacientele își doresc un aspect mai natural, se recomandă alegerea dimensiunii și formei potrivite pentru structura corpului lor. Implanturile în formă de lacrimă (anatomice) sunt mai înguste în partea de sus și mai pline în partea de jos, oferindu-le un aspect mai subtil.

Pacientele care își doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic și în alte zone specifice ale corpului pot opta pentru o liposuctie abdominala.

Implanturile trebuie schimbate după 10 ani

Conform Asociației Americane a Chirurgilor Plastici, doar 20% dintre paciente necesită o procedură de înlocuire a implantului după 10 ani. Implanturile saline sau cu silicon au o durată de viață, în medie, de 20 de ani.

Pacientele pot păstra aceleași implanturi dacă nu resimt un disconfort major, cum ar fi o durere accentuată în zona sânilor. Este recomandat ca acestea să se prezinte regulat la screening-uri mamare, inclusiv la radiografii și mamografii, pentru a monitoriza starea implanturilor. Aceste teste pot ajuta la depistarea eventualelor probleme înainte de a se agrava.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de primăvară cu șanse reduse de... Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de primăvară cu șanse reduse de precipitații: Cum va fi vremea în țară marți, 8 octombrie 2024
spotmedia.ro
Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență – Povestea unui băiat de 14 ani... Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență – Povestea unui băiat de 14 ani recrutat ca asasin, dar care a ucis pe altcineva
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si