3 moduri în care poți trata carențele nutriționale severe

Simona Costache, vineri 24 mai 2024 , 17:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Carențele sau deficitul de substanțe nutriționale esențiale are efecte negative vizibile asupra organismului și se manifestă printr-un nivel scăzut de energie, stare generală de rău, probleme digestive, durere de cap sau de mușchi, slăbiciune, apatie, stări de anxietate și alte afecțiuni care creează disconfort și pot afecta desfășurarea activităților de zi cu zi. Natura și intensitatea acestora variază de la un caz la altul în funcție de vitaminele sau mineralele care îți lipsesc, gravitatea carenței, dar și de cât de mare a fost perioada în care corpul tău a fost nevoit să se lupte cu aceste probleme fără ajutor din partea ta. Descoperă cum te pot ajuta perfuziile cu vitamine si minerale să îți îmbunătățești semnificativ starea generală de sănătate!

Identifică problema cu care te confrunți și cauza acesteia

Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a opta pentru orice metodă de reglare a nivelului de vitamine și minerale din organism este să investighezi ce carențe ai și care sunt motivele care le-au provocat. În acest sens este necesar să vizitezi un medic pentru analize detaliate de sânge care îți va oferi o interpretare detaliată a acestora și îți va recomanda soluții personalizate de remediere a problemei, în cazul în care există anumite patologii care stau la baza unei cantități insuficiente de elemente nutritive.

Ce soluții de combatere a carențelor există

În cazul în care carențele cu care te confrunți sunt rezultatul unei alimentații deficitare, există trei moduri prin care poți soluționa asta într-un timp foarte scurt în așa fel încât să poți observa rapid îmbunătățiri în ceea ce privește felul în care te simți.

Schimbări în alimentație

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este calitatea meselor tale zilnice. Este important să consumi zilnic fructe, legume și alte alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și să renunți la zahăr, alimente procesate și alcool, dacă îți dorești să oferi organismului tău toate substanțele benefice de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

Administrarea de suplimente alimentare

La recomandarea medicului poți opta pentru suplimentarea dozei zilnice de nutrienți cu ajutorul comprimatelor naturale care te ajută să controlezi cantitatea administrată. Această soluție este ideală în cazul în care te confrunți cu probleme de asimilare ori deficitul este atât de mare încât ai nevoie de o cantitate mai mare de substanțe nutritive zilnic pentru a reechilibra nivelul acestora din organism.

Perfuziile cu vitamine și minerale

Eficiența acestei terapii este dată de faptul că substanțele nutritive sunt administrate direct în sistemul circulator ceea ce face absorbția acestora mult mai rapidă, nemaifiind nevoie să treacă prin sistemul digestiv. Este o soluție recomandată în cazul carențelor severe care necesită intervenție medicală urgentă pentru a oferi protecție în fața bolilor și afecțiunilor. Terapia IV generează efecte imediate încă din primele minute de la administrare, corpul fiind revitalizat și mai plin de energie, dat fiind fapttul că soluția de perfuzie este realizată în funcție de nevoile pacientului. Pentru o administrare corectă și fără riscuri se realizează un set de analize în prealabil pentru a descoperi care sunt carențele cu care acesta se confruntă și a stabili dozele necesare de vitamine și minerale pentru a le combate.

Pentru a te bucura de beneficiile generate de această procedură de medicină integrativă este necesar să apelezi la serviciile unei clinici specializate care urmează un protocol strict în efectuarea terapiilor. La Quantica 720 ai parte de o abordare holistică a medicinei, în condiții de siguranță, pentru a evita factorii de risc asociați. O echipă de specialiști și soluții personalizate nevoilor tale te așteaptă pentru a te ajuta să îți recapeți energia și pofta de viață, în timp ce combați riscul de îmbolnăvire.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si