Steaua a devenit prima echipă din România care a jucat finale europene, singura care a câştigat un trofeu european la nivel de cluburi şi singura dintr-o ţară comunistă care a obţinut trofeul continental suprem.

Pe 7 mai 1986, Steaua București cucerea Cupa Campionilor Europeni după ce a învins FC Barcelona la penalty-uri

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Citeste si: Giovanni Becali e disperat! Nu mai scapă de executarea silită a fostei sale iubite și a Fiscului! Femeia care i-a dăruit un băiat lui Giovanni a obținut partajul averii acestuia și a soției sale! EXCLUSIV

Succesul de la Sevilla reprezintă cea mai mare performanță a fotbalului românesc de până acum și pare greu de crezut că va fi egalată vreodată.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ziua de 7 mai era una dintre zilele dedicate pregătirii măreţei aniversări a 65 de ani de existenţă a Partidului Comunist Român, înfiinţat pe 8 mai 1921.

Finala din Sevilla l-a propulsat pe Helmut Duckadam în Cartea Recordurilor

Meciul a înregistrat şi două recorduri la acea dată, ambele în dreptul echipei Steaua: cele patru penalty-uri apărate l-au inclus pe Helmuth Duckadam în Cartea Recordurilor; Anghel Iordănescu este singurul din Europa care într-un singur meci a câştigat Cupa Campionilor Europeni în dublă ipostază, jucător şi antrenor.

În presa din ţară, victoria Stelei a fost pusă în umbra politicului, în luna şi în anul în care Partidul Comunist Român împlinea 65 de ani de existenţă.

„Sportul”, unicul cotidian sportiv românesc de la acea vreme, deşi a scos peste 300.000 de exemplare, nu a dedicat numărul eroilor de la Sevilla, ci partidului. Aveți mai jos ziarul de dinainte partidei.

Citeste si: Doliu în familia lui Helmut Duckadam. Unchiul său s-a spânzurat!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si