4 alimente care nu trebuie spălate înainte de a le mânca sau găti
Pentru a proteja sănătatea este bine să se știe că anumite alimente necesită spălare înainte de preparare sau consum, iar altele nu.
Alimente ce NU necesită spălare
Ouă
Ouăle nu trebuie spălate înainte de a fi adăugate în frigider. Prin spălare se distruge protecția naturală a ouălor de bacterii, iar porii acesteia se astupă cu reziduuri. Astfel, ouăle se vor strica mult mai rapid. Spală ouăle doar înainte de folosire.
Carne
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Carnea (indiferent că este carne de pui, porc, vită sau miel) conține bacterii ce pot fi periculoase. Prin spălare nu faci decât să le împrăștii în chiuvetă și pe spațiul de lucru. Acesta este modul în care multe persoane contactează salmonella sau E Coli fără să știe.
Prin spălare, bacteriile de pe carne nu sunt îndepărtate ci doar împrăștiate în mediul înconjurător. În schimb, prin preparare termică, adecvată, acestea sunt combătute în proporție de 100%. În schimb, înainte de gătire, poți tampona carnea cu un șervet de unică folosință pentru a îndepărta zeama lăsată de aceasta.
Paste făinoase
Multe persoane au obiceiul de a clăti pastele făinoase după fierbere. Bucătarii Chefi însă, consideră că acest obicei duce la compromiterea preparatului, deoarece pe paste, după fierbere, rămâne o peliculă fină de amidon ce ajută la legarea sosului.
Le poți spăla însă, numai în momentul în care dorești să prepari o salată cu paste
Ciuperci
Ciupercile trebuie spălate rapid, sub un jet de apă, și nu înmuiate într-un vas cu apă. Pune-le apoi într-o sită pentru a se scurge rapid apa de pe acestea. Ciupercile sunt buretoase și absorb rapid foarte multă apă, ceea ce duce la pierderea elasticității și la alterarea gustului.
Sursa: bzi.ro