Alimente ce NU necesită spălare

Ouă

Ouăle nu trebuie spălate înainte de a fi adăugate în frigider. Prin spălare se distruge protecția naturală a ouălor de bacterii, iar porii acesteia se astupă cu reziduuri. Astfel, ouăle se vor strica mult mai rapid. Spală ouăle doar înainte de folosire.

Carne

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Carnea (indiferent că este carne de pui, porc, vită sau miel) conține bacterii ce pot fi periculoase. Prin spălare nu faci decât să le împrăștii în chiuvetă și pe spațiul de lucru. Acesta este modul în care multe persoane contactează salmonella sau E Coli fără să știe.

Prin spălare, bacteriile de pe carne nu sunt îndepărtate ci doar împrăștiate în mediul înconjurător. În schimb, prin preparare termică, adecvată, acestea sunt combătute în proporție de 100%. În schimb, înainte de gătire, poți tampona carnea cu un șervet de unică folosință pentru a îndepărta zeama lăsată de aceasta.

Paste făinoase

Multe persoane au obiceiul de a clăti pastele făinoase după fierbere. Bucătarii Chefi însă, consideră că acest obicei duce la compromiterea preparatului, deoarece pe paste, după fierbere, rămâne o peliculă fină de amidon ce ajută la legarea sosului.

Le poți spăla însă, numai în momentul în care dorești să prepari o salată cu paste

Ciuperci

Ciupercile trebuie spălate rapid, sub un jet de apă, și nu înmuiate într-un vas cu apă. Pune-le apoi într-o sită pentru a se scurge rapid apa de pe acestea. Ciupercile sunt buretoase și absorb rapid foarte multă apă, ceea ce duce la pierderea elasticității și la alterarea gustului.

Sursa: bzi.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si