Cu toate acestea, un numar foarte mare de persoane prezinta un anumit grad de reticenta cand vine vorba de tratamentele orale, aceasta fiind cauzata de cele mai multe ori de o lipsa de informare cu privire la modul in care vor decurge procedurile.
Pentru a veni in ajutorul persoanelor care doresc sa apeleze la astfel de servicii, dar nu stiu la ce sa se astepte, in continuarea acestui articol vom discuta despre cele mai comune proceduri dentare efectuate si in ce constau ele.
Trebuie mentionat insa, ca aceste informatii sunt generale si ca pot varia in functie de fiecare caz in parte, medicul specialist putand preciza cu exactitate in ce va consta procedura aleasa.
4 proceduri dentare efectuate frecvent
De la extractii la tratament endodontic sau implanturi dentare, urmatoarele informatii te pot ajuta sa te pregatesti mai bine si sa fii mai linistit, facilitand astfel realizarea procedurii.
Extractii dentare
Din pacate extractiile dentare sunt printre cele mai frecvente proceduri realizate de catre medicii specialisti, asta deoarece majoritatea persoanelor se prezinta la cabinet atunci cand dintele sau maseaua nu mai pot fi salvate.
Citeste si: Tratamentul cu fațete dentare distruge dinții?
Pe langa extractiile acestor dinti sau masele, un alt motiv destul de des intalnit pentru a realiza aceasta procedura este reprezentat de maselele de minte care ies in pozitii incorecte, pozitii care de multe ori imping celelalte masele sau care pot provoca durere.
Pentru a realiza aceasta procedura, medicul specialist va folosi anestezie locala si va folosi instrumentar special conceput pentru a extrage dintele sau maseaua afectata.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
In cazul maselelor de minte aflate in totalitate sub gingie, acestea pot fi extrase prin realizarea unei incizii la nivelul gingiei si taierea maselei in mai multe parti pentru a putea fi extrasa mai usor.
Citeste si: VIDEO- Dantura trebuie să fie bine îngrijită pentru un zâmbet frumos
Tratament endodontic
Tratamentul endodontic sau de canal radicular reprezinta o procedura prin care se indeparteaza infectia sau pulpa inflamata a dintelui, spatiul gol fiind apoi obturat si sigilat, salvand astfel dintele de la extractie.
De obicei aceasta infectie poate aparea fie in urma unei carii adanci, fie in urma unei fisuri la nivelul dintelui sau a unei coroane montate incorect.
Pentru a accesa zona afectata si pentru a putea indeparta pulpa, medicul specialist va folosi o freza pentru a crea o deschidere la nivelul dintelui afectat. Dupa ce pulpa si infectia au fost indepartate, medicul va obtura dintele si il va sigila pentru a preveni alte infectii.
Este posibil ca acesta sa recomande montarea unei coroane, pentru a oferi o protectie mai buna.
Citeste si: Trei simptome ale stresului și cum le gestionăm
Implanturi dentare
Lipsa dintilor poate crea atat probleme legate de aspect cat si probleme mai severe asociate cu masticatia, acestea din urma putand duce la malnutritie, din cauza consumului mic de alimente.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Implantul reprezinta un dinte nou realizat din titan si portelan sau alti compusi, care are aspectul asemanator unui dinte natural, acesta fiind impartit in trei parti si anume:
- Corpul din titan care este introdus in os si care are rolul de radacina;
- Bontul protetic care are rol de legatura intre corpul din titan si coroana;
- Coroana dentara care are culoarea dintilor naturali.
Datorita implantului dentar se poate evita pierderea osoasa asociata cu lipsa unui dinte, asta deoarece corpul din titan al implantului imita rolul de radacina, osul maxilarului simtind presiunea pusa pe el in timpul masticatiei, ramanand astfel intact.
In functie de complexitate, de numarul de implanturi si de alti factori, pretul acestora poate varia de la clinica la clinica. Vezi aici pret implant dentar la denttaglio.ro.
Citeste si: Cât costă o pompă de sân eficientă și prietenoasă cu pielea?
Albire dentara profesionala
Chiar daca exista numeroase truse de albit dintii din confortul propriei case, acestea nu sunt insa la fel de eficiente ca dispozitivele si instrumentele folosite in cadrul unui cabinet sau al unei clinici specializate.
Albirea dintilor poate indeparta anumite pete de pe dinti cum ar fi cele de cafea, oferind astfel un zambet alb si stralucitor de lunga durata.