Close sidebar
Close sidebar

4 din 10 tineri au cumpărat în ultimul an produse contrafăcute

4 din 10 tineri au cumpărat cel puțin o dată în ultimul an produse contrafăcute - în special haine și încălțăminte. Iar fenomenul a dezvoltat o adevărată industrie care scoate pe bandă rulantă haine și încălțăminte identitice cu unele de brand, dar de proastă calitate.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Prietenii mei, și pe stradă camerele sunt pe mine. Ce să vă mai zic?”

Tinerii se mulțumesc să cumpere produse contrafăcute

Orlando recunoaște că e unul dintre tinerii care vor să iasă în evidență cu haine de brand și accesorii vestite, dar care nici nu iau în calcul să cumpere tot ce-i original, ci se mulțumesc de cele mai multe ori cu produse contrafăcute.

Dar nu e singurul care a vrut să epateze. Un alt tânăr ne spune că a dat bani pe haine fake, dar spune că s-a convins rapid că a făcut o greșeală.

Citeste si: Ce repercusiuni are o inflație mare pentru economia unei țări

Valentin Bărbulescu, sociolog: "E vorba despre a impresiona, în lumea de azi toată lumea vrea atenție.

Vrei să fii acceptat. Și dacă toți oamenii din grup au anumite lucruri, branduri, vrei și tu să ai, pentru că altfel o să fii exclusă sau nu o să te simți bine."

Piețele sunt pline de produse contrafăcute

Dovada că fenomenul a luat amploare stă în piețele și magazinele care vând produse contrafăcute. Aici, de pildă, găsim orice, pentru toate buzunarele.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

"Yeezyurile astea. Este o talpă foarte moale. La cât sunt Yeeziurile? 100 de lei, nu de euro."

Citeste si: Puterea de la Budapesta știe cât mai durează războiul din Ucraina

Pe când- originalul se vinde și cu 1500 de euro.

Sorin Mierlea, președinte Infocons: "Dacă cumpărăm un tricou contrafăcut sigur pe etichetă va scrie ce scrie pe tricoul original, dar din ce e tricoul nu va fi ceea ce scrie pe etichetă. Poate duce la alergii și probleme de piele."

Citeste si: Mesaje pentru ultima zi de şcoală. Urări și felicitări frumoase pentru elevi

Potrivit unui studiu făcut la nivelul Uniunii Europene, peste 50% dintre tineri au cumpărat în ultimul an cel puțin un produs contrafăcut.

Mădălina Bichir, Reporter KANAL D: "Pe primul loc în topul produselor contrafăcute cumpărate de tineri se numără hainele și accesorile...parfumuri."

Citeste si: O mașină a intrat în mulțime, la Berlin. Primele detalii de la fața locului

Comerțul cu produse contrafăcute este infracțiune- iar cei care le vând pot chiar să ajungă la închisoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI