Mananci multe produse de patiserie
Cel mai mare pericol in Postul Pasteluipentru silueta ta pot sunt produsele de patiserie de post. Daca incerci sa pacalesti senzatia de foame infulecand toata ziua covrigi, pateuri, paine, iti faci cel mai mare rau. Aceste produse sunt bogate in grasimi hidrogenate, care se depun pe vasele de sange. In plus, ele sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata.
Mananci grasimi daunatoare
Cartofii prajiti in uleiuri vegetale sunt deseori preferati in post, dar consumati regulat sunt cea mai sigura cale pentru a te ingrasa in Postul Pastelui. Un efect similar il poate avea painea alba cu margarina si dulceata, la micul dejun.
Uleiul de floarea-soarelui, margarina si untul de arahide contin cea mai mare cantitate de grasimi care pot provoca o crestere in greutate daca sunt consumate in exces.
Rontai mereu
O alternativa sanatoasa sunt migdalele, fisticul sau semintele de in. Acestea sunt surse de grasimi mai sanatoase, la fel ca si avocado, insa ai grija sa le mananci in portii mici.
Alegi produse procesate
Medicii ne recomanda sa inlocuim pateurile de post sau snitelele din soia cu fasole, linte, naut, orez, sau ciuperci.