Desi este apreciata de multa lume de pe glob, exista anumite mituri pe care este bine sa le cunoasteti si adevarul despre acestea.

Cafeaua prajita este cea mai concentrata

Atunci cand este prajita, cafeaua are o aroma mai puternica, iar din aceasta cauza multa lume crede ca si concentratia de cofeina este ridicata in acest caz, insa acest lucru nu este adevarat. In realitate, concentratia de cofeina ramane aceeasi, indiferent de gradul de prajire a cafelei.

Cafeaua espresso este cea mai cofeinizata bautura

Cafeaua produsa la filtru este mai cofeinizata decat un espresso, chiar daca acest fapt pare uimitor. Un shot de espresso contine o cantitate cuprinsa intre 47 si 65 mg de cofeina, in timp ce o cafea la filtru poate contine intre 95 si 200 mg de cofeina, o cantitate dubla fata de espresso.

Fiind o cafea solubila in apa, extractia cafelei trebuie sa dureze mai mult pentru a avea o concentratie considerabila, iar un espresso se extrage in 30 de secunde, fiind astfel o cafea mai slaba decat cea pregatita la filtru.

Apa fiarta face cafeaua mai buna

Se spune ca apa fiarta imbunatateste gustul cafelei, care devine mai aromat. In realitate, atunci cand apa ajunge la temperatura de fierbere, aceasta extrage uleiurile amare din cafea, iar bautura rezultata nu este mai buna decat cea obtinuta cu apa la temperatura camerei sau rece.

Cafeaua consumata dupa-amiaza si insomniile

Cel mai mare mit despre cafea se refera la insomnia provocata de aceasta, mai ales atunci cand consumam aceasta bautura dupa-amiaza. Trebuie sa aflati ca acest lucru este un mit!

Ficatul proceseaza cafeina in procent de 75%, in 4-6 ore de la momentul in care aceasta este consumata. Prin urmare, insomnia nu este cauzata de cafelele consumate dupa-amiaza.

De ce este recomandat sa consumati cafea

Desi exista anumite mituri care va pot determina sa considerati ca este o alegere buna sa nu mai consumati cafea, trebuie sa stiti ca aceasta bautura, pregatita la ibric sau cu ajutorul unui esspresor care utilizeaza cafea capsule de la Kafune prezinta numeroase beneficii. Printre acestea se numara cresterea nivelului de energie, marirea capacitatii de concentrare si de memorare sau combaterea cancerului.

„Dependenta” de cafea nu este atat de rea precum dependenta de alcool sau de alte substante, aceasta fiind bazata mai mult pe placerea pe care o simtim datorita mirosului si aromei deosebite a cafelei. Substantele din continutul acesteia, insa, nu provoaca efecte adverse si nu produce dependenta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cafeaua trebuie sa fie consumata intr-o cantitate moderata, astfel incat sa nu dauneze sanatatii. Cantitatea recomandata pentru consum, in timpul unei zile, este de aproximativ 744 de miligrame. Prin urmare, o persoana poate consuma pana la trei cafele pe zi.

Cafeaua afecteaza si contribuie la eliminarea calciului si a magneziului doar in cazurile in care cantitatea recomandata este depasita considerabil, insa nici in acest caz nu se produce un dezechilibru major in ceea ce priveste nivelul de calciu din organism si oase.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cafeaua este o bautura care ne bucura in fiecare zi datorita aromei, gustului si mirosului sau autentic. Prin urmare, o putem consuma cu placere atunci cand suntem informati cu privire la miturile vehiculate cu privire la aceasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si