4 mituri despre cafea si adevarul despre acestea
Cafeaua este cea mai consumata bautura din toate colturile lumii, aceasta fiind recunoscuta pentru nivelul de energie pe care il ofera in urma consumului.
Desi este apreciata de multa lume de pe glob, exista anumite mituri pe care este bine sa le cunoasteti si adevarul despre acestea.
Atunci cand este prajita, cafeaua are o aroma mai puternica, iar din aceasta cauza multa lume crede ca si concentratia de cofeina este ridicata in acest caz, insa acest lucru nu este adevarat. In realitate, concentratia de cofeina ramane aceeasi, indiferent de gradul de prajire a cafelei.
Fiind o cafea solubila in apa, extractia cafelei trebuie sa dureze mai mult pentru a avea o concentratie considerabila, iar un espresso se extrage in 30 de secunde, fiind astfel o cafea mai slaba decat cea pregatita la filtru.
Se spune ca apa fiarta imbunatateste gustul cafelei, care devine mai aromat. In realitate, atunci cand apa ajunge la temperatura de fierbere, aceasta extrage uleiurile amare din cafea, iar bautura rezultata nu este mai buna decat cea obtinuta cu apa la temperatura camerei sau rece.
Cel mai mare mit despre cafea se refera la insomnia provocata de aceasta, mai ales atunci cand consumam aceasta bautura dupa-amiaza. Trebuie sa aflati ca acest lucru este un mit!
Ficatul proceseaza cafeina in procent de 75%, in 4-6 ore de la momentul in care aceasta este consumata. Prin urmare, insomnia nu este cauzata de cafelele consumate dupa-amiaza.
Desi exista anumite mituri care va pot determina sa considerati ca este o alegere buna sa nu mai consumati cafea, trebuie sa stiti ca aceasta bautura, pregatita la ibric sau cu ajutorul unui esspresor care utilizeaza cafea capsule de la Kafune prezinta numeroase beneficii. Printre acestea se numara cresterea nivelului de energie, marirea capacitatii de concentrare si de memorare sau combaterea cancerului.
„Dependenta” de cafea nu este atat de rea precum dependenta de alcool sau de alte substante, aceasta fiind bazata mai mult pe placerea pe care o simtim datorita mirosului si aromei deosebite a cafelei. Substantele din continutul acesteia, insa, nu provoaca efecte adverse si nu produce dependenta.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cafeaua trebuie sa fie consumata intr-o cantitate moderata, astfel incat sa nu dauneze sanatatii. Cantitatea recomandata pentru consum, in timpul unei zile, este de aproximativ 744 de miligrame. Prin urmare, o persoana poate consuma pana la trei cafele pe zi.
Cafeaua afecteaza si contribuie la eliminarea calciului si a magneziului doar in cazurile in care cantitatea recomandata este depasita considerabil, insa nici in acest caz nu se produce un dezechilibru major in ceea ce priveste nivelul de calciu din organism si oase.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cafeaua este o bautura care ne bucura in fiecare zi datorita aromei, gustului si mirosului sau autentic. Prin urmare, o putem consuma cu placere atunci cand suntem informati cu privire la miturile vehiculate cu privire la aceasta.