Close sidebar
Close sidebar

4 sfaturi utile pentru îngrijirea și creșterea cățeilor

Adopția unui câine reprezintă o decizie responsabilă, pe care noul stăpân trebuie să o facă în cunoștință de cauză. Animalul va deveni la fel de important ca orice alt membru al familiei, iar nevoile lui trebuie să fie îndeplinite întocmai.

Diana Puiu,

4 sfaturi utile pentru îngrijirea și creșterea cățeilor

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă te-ai hotărât și deja ți-ai ales noul prieten patruped, cu siguranță cauți toate informațiile de care ai nevoie pentru a-l crește și îngriji corespunzător.

Iată câteva informații esențiale și recomandări utile pentru sănătatea și starea de bine a noului tău animal de companie!

1. Fă vizite periodice la veterinar

Mulți stăpâni de animale merg cu ele la medic doar atunci când observă probleme evidente, precum modificări de comportament cauzate de disconfort sau durere.

Dacă îți dorești să ai un câine sănătos, recomandarea specialiștilor este să găsești un medic dedicat, care să-l consulte periodic pe patrupedul tău – cel puțin o dată pe an.

Citește și: El este cățelul care a traversat Marea Bering de unul singur. Nanuq a călătorit 270 de kilometri pe apa înghețată

Analizele de sânge sunt și ele esențiale, efectuate la frecvența recomandată de medic. Ele pot arăta cu o acuratețe ridicată starea de sănătate, precum și potențiale carențe. Este posibil ca, din când în când, patrupedul să aibă nevoie de vitamine pentru câini sau suplimente nutritive.

Când aceste mici probleme rămân netratate pe termen lung, ele pot cauza afecțiuni cronice, mult mai dificil de gestionat ulterior. Așadar, nu rata controalele periodice la veterinar!

2. Oferă-i doar hrană și suplimente de calitate

La fel ca oamenii, câinii rămân sănătoși și puternici atât timp cât se hrănesc corect, cu alimente de cea mai bună calitate. Este esențial să cumperi hrană uscată cu ingrediente naturale, benefice pentru rasa, vârsta și greutatea cățelului tău.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

De asemenea, dacă acesta are anumite nevoi specifice, precum o cantitate mai mare de fibre sau anumite vitamine, este important să i le oferi. De exemplu, poți cumpăra Pet Phos Croissance Special Grand Chien, 100 Tablete, dacă patrupedul tău se află în plină perioadă de creștere sau lactație.

Citește și: Animale de companie hrănite de la distanță

Iar dacă vrei să susții creșterea armonioasă și dezvoltarea sănătoasă a articulațiilor cățelului tău, oferă-i cu încredere un supliment nutritiv Aplazyl, 120 tablete, în cure periodice recomandate de medicul veterinar.

Nu în ultimul rând, chiar dacă un cățel va mânca și alimentele gătite pentru tine și familia ta, nu îi pune în bol decât acele ingrediente sigure pentru el, gătite corespunzător.

3. Nu neglija niciodată plimbările și joaca

Indiferent de rasă și de talie, câinii sunt animale active, a căror mișcare fizică este esențială pentru un tonus perfect, o sănătate fizică optimă și o stare de spirit bună.

De aceea, ieșirile zilnice sunt esențiale. Creează un program fix de plimbări, care să conțină cel puțin două ieșiri separate, una dimineața și una după-amiaza sau seara. Astfel, cățelul va face mișcare și va fi sănătos, iar energia lui va fi consumă în mod constructiv.

Citește și: Acest câine vizitează zilnic mormântul stăpânilor săi: „Există ceva în lume numit iubire adevărată, profundă, dezinteresată”

În caz contrar, surplusul de energie se poate manifesta sub formă de comportament agresiv și agitat sau deteriorarea canapelelor și a altor obiecte din locuință. În plus, dacă nu este expus constant la soare, natură și mișcare, patrupedul va avea o stare de spirit tristă și va fi lipsit de poftă de viață.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Pe lângă plimbări, este la fel de important să te joci cu patrupedul în fiecare zi, fie cu o farfurie tip frisbee sau alte jucării pe care le poate alerga, prinde și aduce înapoi.

4. Dresează cățelul din primele luni de viață

Câinii sunt animale ce pot fi dresate cu ușurință, mai ales în primii ani de viață. Atunci este perioada critică, în care patrupedul poate învăța să se comporte adecvat în diferite contexte: sociale, dar și conflictuale cu alți căței sau alte animale.

Dresajul timpuriu este metoda perfectă pentru a avea un câine ascultător, blând, prietenosși adaptabil.

Citește și: Un român din Italia își strigă disperarea după ce cățelușa i-a fost luată de carabinieri: „Ajută-mă să o recuperez pe Maya!”

În final, nu uita că timpul petrecut alături de animalul tău de companie este cea mai valoroasă resursă, iar atenția oferită cățelului e la fel de importantă precum hrana de calitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI