Close sidebar
Close sidebar

40 de tari au fost afectate pana in prezent de scandalul oualor contaminate cu Fipronil

Un numar de 40 de tari din intreaga lume au fost afectate pana in prezent de scandalul oualor contaminate cu substanta Fipronil, printre acestea numarandu-se si 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, relateaza DPA.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Insa, ouale contaminate nu reprezinta doar o problema europeana, acestea fiind descoperite si in supermarketurile din 16 tari non-europene, printre care se numara Statele Unite, Rusia, Africa de Sud si Turcia.

Singurele tari europene ramase neafectate de scandalul oualor contaminate sunt Lituania, Portugalia, Cipru si Croatia, potrivit purtatoarei de cuvant a Comisiei Europene (CE), Anca Paduraru.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Intre timp, ministri europeni pentru Agricultura urmeaza sa se intalneasca la Tallinn pentru a discuta de criza oualor contaminate cu Fipronil, un ingredient comun in produsele veterinare destinate eliminarii puricilor, paduchilor si capuselor de pe animale, dar care este interzis pentru animalele destinate consumului uman in Uniunea Europeana.

Acest insecticid poate cauza probleme la nivelul ficatului, glandelor tiroide si a rinichilor daca este consumat in cantitati ridicate de catre om. insa, cantitati reduse de Fipronil au fost gasite in oua, dupa ce insecticidul a fost utilizat pentru curatarea unor tarcuri pentru pasari din Olanda.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI