”România a încheiat anul două mii douăzeci și patru cu o inflație de cinci virgulă unu la sută, iar asta se traduce prin scumpiri simțitoare. Cele mai mari prețuri au fost la produse alimentare, precum fructele proaspete sau margarina, cât despre șoferi și ei simt că iar de buzunarul atunci când merg cu mașina la service”, spune Cosmin Cernat. 

”Față de anul trecut, acum parcă și mai rău este, e mai scump orice”, spun românii.

Cele mai mari scumpiri în luna decembrie au fost la produsele alimentare, margarina și fructele proaspete, și conservele de legume au sărit de zece la sută față de aceeași perioadă din două mii douăzeci și trei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Această femeie care a lucrat ani buni în Italia spune că aici și calitatea produselor lasă de dorit.

”Scump și prost. În Italia, unde am lucrat eu, te duci și iei leguma proaspătă, are un cod de expirare, pe când aici sunt…”

Și produsele nealimentare au prețuri mai mari. Tutunul și țigările sunt un exemplu, dar și detergenții care costă cu douăsprezece procente mai mult. Din acest motiv, românii încearcă să apeleze mai des la bicarbonat și oțet.

”Mi se pare îngrozitor de scump și nu mi se pare în regulă că tot omul trebuie să aibă acces să se spele și să și spele hainele, nu e în regulă să fie atât de scump”

Cifrele arată că serviciile costă și ele mai mult. Să mergi la coafor a devenit un lux, curierii sunt mai scumpi iar dacă suntem șoferi resimțim din plin prețurile când facem o oprire la service-urile aut.

Economiștii nu sunt optimiști, mai ales că salariile nu cresc în ritm cu scumpirile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si