Migranţii de la bordul camionului erau bărbaţi tineri, majoritatea afgani, potrivit poliţiei.
Şoferul camionului frigorific, de origine georgiană, suspectat că este un traficant, a fost arestat luni dimineaţa pe autostrada Egnatia, către Oraşul Salonic, în apropiere de oraşul Xanthi, potrivit poliţiei.
Un al doilea bărbat, de origine turcă, care se afla în cabina vehiculului, a reuşit să fugă şi era căutat de către autorităţi, potrivit site-ului de ştiri xanthinews.gr.
Citeste si: Scrisoarea emoționantă a unei femei, adresată soțului ei, șofer de camion: „Dar pentru tine cum o fi noaptea? In cabina mica si intunecata… singur…”
Citeste si: Elena Ceaușescu înregistra partidele de sex! Ce se auzea pe casete: "Urla ca hiena de-ți spărgea timpanele"
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Xanthi este un oraş situat în nordul Greciei, la câţiva kilometri de regiunea de frontieră Evros, între Grecia şi Turcia- un loc de traversare privilegiat de către traficanţi după semnarea unui acord UE-Turcia în 2016 şi consolidarea patrulelor navale pe Marea Egee.
Această descoprire aminteşte tragica descoperire, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, a 39 de cadavre de migranţi vietnamezi într-un camion frigorific în Essex, la est de Londra.
Luni, un accident s-a soldat cu moartea unui copil în vârstă de doi ani, originar din Irak, pe Insula Chios, într-unul dintre cele cinci centre de primire şi identificare de la Marea Egee.
Citeste si: Mirabela Dauer, mărturie cutremurătoare după moartea lui Mihai Constantinescu: ”Este o poveste urâtă”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul
Potrivit agenţiei grece de presă Ana, această fată a fost răstunată de o maşină, luni înainte de prânz, iar după ce a fost condusă la spital s-a anunţat decesul.
Pentru prima oară din 2016, Grecia a redevenit anul acesta principala poartă de intrare a unor solicitanţi de azil în Europa.
Peste 34.000 de persoane trăiesc în tabere, în condiţiii insalubre, pe cinci insule, la Marea Egee, cu o capacitate totală de 6.300
de locuri.