In articol:
- 1. Învață o limbă străină
- 2. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult
- 3. Inițiază conversații mai des
- 4. Acordă cel puțin 10 minute pe zi activităților de dezvoltare personală
- 5. Urmează un program de somn bine stabilit
1. Învață o limbă străină
Primul pas pentru a învăța rapid o nouă limbă este să-ți stabilești obiectivele pentru care vrei să obții această aptitudine (de exemplu, vrei să lucrezi/studiezi în afara țării, sau vrei să te descurci mai bine în concedii)
Citeste si: Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante
2. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult
Învață să scapi de nevoia de a vorbi despre tine cu ceilalți sau de a îndrepta mereu subiectul conversațiilor către persoana ta. Asigură-te că îi ascultați activ pe ceilalți, că arătați un interes real pentru ceea ce au de spus și vei observa cum aceștia se vor bucura mai mult de compania ta. Întrebările sunt cheia conversațiilor profunde, care te ajută să demonstrezi un interes real față de ceilalți și prin intermediul cărora încurajezi persoana din fața ta să împărtășească mai multe detalii despre ea.
Citeste si: Cum să joci remi pe bani reali
3. Inițiază conversații mai des
Așteptăm adesea ca alții să ne trimită mesaje sau să ne sune.
Citeste si: 7 motive să asculți muzică latino
4. Acordă cel puțin 10 minute pe zi activităților de dezvoltare personală
Majoritatea oamenilor îți vor spune să citești o carte de dezvoltare personală pe săptămână sau 100 de astfel de cărți pe an. Deși lecturarea acestui tip de conținut este grozavă, nu înseamnă că va funcționa pentru toată lumea. Consumul materialelor care te ajută să te dezvolți este esențial în drumul tău spre succes, dar trebuie să alegi corect modul în care vei asimila aceste informații, pentru ca strategia să funcționeze. Îți place să citești articole sau preferi să vizionezi videoclipuri, ori să asculți podcasturi sau Ted Talks? Alege întotdeauna varianta care te atrage cel mai mult și dedică acestei activități puțin timp în fiecare zi. Chiar și 10 minute pot face minuni.
Citeste si: 5 aplicații mobile pentru dezvoltare personală
5. Urmează un program de somn bine stabilit
Ultimii doi ani i-au făcut pe mulți dintre noi să piardă noțiunea rutinei. Începutul lui 2022 poate fi momentul în care îți poți seta din nou un program de somn pe care să-l respecți cu strictețe. Fundația Națională a Somnului din Statele Unite ale Americii recomandă ca majoritatea adulților să doarmă de la șapte până la nouă ore pe noapte. Asta înseamnă că până în ora 22:30 ar trebui să dormi pentru a putea auzi alarma de la ora 07:00 dimineața.:)
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Ce beneficii au activitățile extrașcolare pentru copilul tău