Iată 5 idei pentru menținerea productivității angajaților:

Mediu de lucru prietenos

Dacă un angajat se simte confortabil la job, va munci cu plăcere, fără să considere că depune cine știe ce efort. Deci, creează un mediu de lucru prietenos, amenajat frumos, curat și pune-le la dispoziție oamenilor toate utilitățile necesare. Un aspect deosebit de important este iluminarea spațiului, de care depinde și buna desfășurare a activității, dar și sănătatea angajaților.

Dacă lumina este insuficientă sau, dimpotrivă, prea puternică, în timp pot dobândi probleme de vedere. Deci, evaluează foarte atent situația, citește aici să vezi cât de important este acest aspect într-un spațiu de lucru și, în final, ocupă-te corespunzător de problemă.

Citește și: VIDEO- Ajutor de la Guvern pentru tinerii vulnerabili. O nouă categorie de români va putea beneficia de vouchere sociale

Oferă-le angajaților posibilitatea de a evolua

Angajații vor fi mai implicați dacă știu că, la un moment dat, după ce demonstrează că sunt capabili, au posibilitatea de a obține un post mai bun în cadrul companiei. Astfel, dacă se ivește o poziție superioară, oferă-le angajaților care deja au lucrat pentru tine ocazia de a accede, mai curând decât să aduci un om calificat din afara companiei.

În felul acesta vor simți că eforturile lor merită, iar acest lucru îi va motiva și pe ceilalți să se străduiască mai mult.

Stabilește targeturi realiste

Foarte mulți manageri au senzația că vor ajunge la un nivel optim de productivitate dacă vor cere tot mai mult de la angajat. În realitate, metoda s-ar putea întoarce împotriva lor, iar lucrurile să meargă din ce în ce mai rău.

Trebuie să ai în vedere că lucrezi cu oameni și fiecare are limitele lui.

Citește și: O nouă zi liberă pentru români. În ce zi ar putea primi liber plătit de la angajator?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

S-ar putea ca o perioadă să răspundă cererilor tot mai ridicate și să dea randament, dar, inevitabil, va ajunge la surmenare și epuizare, puterea de concentrare îi va scădea și, în final, vor apărea greșeli, potrivit ismartrecruit.com. Deci, stabilește targeturi realiste și dacă este nevoie de mai mult, angajează în plus.

Recunoaște-le meritele

Este de la sine înțeles că un angajat trebuie să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să o facă cât mai bine. Dar atunci când face mai mult decât scrie în fișa postului sau vine cu idei și soluții noi este în regulă să-i recunoști meritele și să-i mulțumești. Mulți manageri au senzația că dacă fac acest lucru, îl stimulează pe angajat să vină apoi cu pretenții salariale sau alte cereri. În realitate, cei mai mulți vor fi extrem de mulțumiți că le sunt recunoscute meritele și sunt apreciați la locul de muncă, ceea ce ajută la motivație, inclusiv productivitate.

Citește și: VIDEO- Ajutorul pentru înmormântare s-a majorat din acest an- Valoarea acestuia a ajuns la 6.789 de lei

Pe lângă salariu, oferă bonusuri și alte avantaje

Pe lângă salariu, oferă-le angajaților și alte avantaje și bonusuri, în funcție de posibilități. Pot fi premii în bani de sărbători, asigurări de sănătate, abonamente medicale, la sala de sport sau la cinema. Orice companie poate negocia aceste servicii la prețuri accesibile, iar angajații vor fi extrem de mulțumiți că primesc ceva în plus față de salariu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Abonament la sală de la angajator? Cine poate beneficia de această facilitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si