Close sidebar
Close sidebar

5 idei pentru a-ți decora dormitorul în stil minimalist

Stilul minimalist este în vogă în ultimii ani și a devenit o modă mai ales pentru persoanele care îndrăgesc simplitatea și spațiul cât mai liber.

Mircea Pop,

5 idei pentru a-ți decora dormitorul în stil minimalist [Sursa foto: unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În comerț găsim numeroase produse care se pretează amenajărilor interioare minimaliste, produse care îți permit să fii creativ și care, din fericire, sunt gândite pentru orice buget. Iată câteva idei cu ajutorul cărora dormitorul tău va fi exact așa cum îți dorești, simplu dar și confortabil în același timp.

Alege decorațiuni cât mai simple 

Decorațiunile nu trebuie să emane opulență sau să fie stridente dacă ești adeptul stilului minimalist. Limitează-te la câteva accesorii simple, de bază, care să aducă un plus prin eleganța lor. Materialele și texturile din dormitor trebuie să păstreze aceeași notă.

Astfel, poți opta pentru cuverturi de pat din bumbac într-o singură culoare care să nu iasă în evidență, ci să completeze o ambianță relaxantă, în tandem cu mobilierul foarte simplist, caracterizat de linii drepte. 

Citeste si: Cum se îngrijeşte Campanula. Este numită floarea clopoțel

Decorează dormitorul în culori neutre, naturale

În ceea ce privește paleta de culori pentru un dormitor minimalist, aceasta trebuie să fie foarte naturală, fără intruziuni de culoare.

Poți opta pentru o singură nuanță- de exemplu o nuanță de bej sau chiar o combinație de culori, însă nu una contrastantă. Potrivite acestui stil sunt nuanțele de gri, rozurile deschise, nuanțele de galben sau nuanțe de albastru foarte deschis. Dacă ești o persoană creativă poți gândi un aspect geometric al dormitorului, redat cu ajutorul unor obiecte negre care să dea senzația de linii drepte. Acestea pot să fie reprezentate de  rafturi pentru cărți, lămpi înalte sau chiar ramele geamurilor.

Asigură-te că în timpul zilei ai lumină naturală 

Un dormitor minimalist este puternic luminat în timpul zilei. Secretul este să poziționezi în partea însorită a încăperii geamuri mari, astfel încât razele de lumină să inunde camera o perioadă cât mai îndelungată din zi. Ferestrele mari creează și iluzia de spațiu, chiar dacă suprafața reală a dormitorului nu cuprinde foarte mulți metri pătrați. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Mesaje de dragoste pentru el, de Valentine's Day 2021

Păstrează ordinea în dormitorul minimalist

O caracteristică a acestui stil este ordinea, organizarea. Asta înseamnă că toate obiectele trebuie să fie la locul lor. Sigur că uneori nu ai timp să te ocupi de curățenie în cel mai mic detaliu, însă există soluții la îndemână. Cumpără cutii și cutiuțe pentru depozitare, astfel încât în dormitor să nu fie senzația de aglomerare și de dezorganizare. Un dormitor minimalist este cât mai simplu și fără prea multe lucruri la vedere, iar o cuvertură din bumbac 100% îl va ajuta să fie ordonat și îi va aduce un plus de stil. Ai grijă ca spațiile de depozitare să nu fie colorate sau cu tot felul de modele, ci să respecte aceleași reguli: simplitate, eleganță și rafinament.  

Nu decora pereții într-un dormitor minimalist

Tapetul cu textură florală sau cu alte modele este exclus dacă vrei ca dormitorul tău să respecte regulile stilului minimalist. Dacă totuși vrei să adaugi câteva elemente pe pereți, optează pentru tablouri în nuanțe deschise care să nu iasă prea tare în evidență. Integrează aceste decorațiuni în stilul camerei și nu încerca să faci mai mult decât e cazul. O idee bună este ca acele tablouri să reprezinte imagini din natură, cât mai simple, și nu reproduceri după picturi clasice care sunt caracteristice altor stiluri. 

Citeste si: VIDEO-Artista care are o nouă pasiune. Realizează buchete comestibile

Un dormitor amenajat în stil minimalist spune întotdeauna o poveste a simplității și a bunului gust. Foarte multă lume preferă acest stil pentru că nu este deloc încărcat și pentru că inspiră liniște datorită culorilor și a senzației că este mereu aerisit și organizat. Ține cont de câteva reguli de bază și vei reuși să faci din dormitorul tău o oază de liniște, elegantă și relaxantă. Creează o armonie de culori și de forme care să ducă cu gândul la natură și la simplitatea ei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI