Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate în conformitate cu tradiția stabilită de-a lungul timpului, onorând contribuțiile excepționale în domenii precum medicina, fizica, chimia, literatura, pacea și științele economice.

Anunțurile laureaților vor fi făcute conform unui program precis, fiecare decernare fiind un moment de maximă importanță pentru comunitatea internațională.

Programul decernării Premiilor Nobel 2024

Iată programul decernării Premiilor Nobel din 2024!

1. Premiul Nobel pentru Medicină – Luni, 7 octombrie 2024, ora 11:30 CEST

Decernarea Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină va deschide seria de anunțuri, iar laureatul va fi dezvăluit de către Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska, în Wallenbergsalen, Nobel Forum, Solna. Această distincție este acordată pentru descoperiri remarcabile în domeniul medical care contribuie la îmbunătățirea sănătății umane.

Locație: Institutul Karolinska, Solna, Suedia.

2. Premiul Nobel pentru Fizică – Marți, 8 octombrie 2024, ora 11:45 CEST

A doua zi va fi dedicată premiului pentru Fizică, care va fi anunțat de Academia Regală de Științe din Suedia. Acest premiu recunoaște descoperiri fundamentale care au avansat semnificativ înțelegerea noastră asupra universului.

Locație: Academia Regală de Științe din Suedia, Stockholm.

Citește și: A murit Henry Kissinger! Fostul secretar de stat american avea 100 de ani

3. Premiul Nobel pentru Chimie – Miercuri, 9 octombrie 2024, ora 11:45 CEST

Premiul Nobel pentru Chimie va fi acordat pentru realizări deosebite în domeniul științelor chimice, ce au avut un impact major asupra vieții și tehnologiilor moderne. Anunțul va fi făcut tot de către Academia Regală de Științe a Suediei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini cu Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, în hotelul din Paris- antena3.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Locație: Academia Regală de Științe, Stockholm.

4. Premiul Nobel pentru Literatură – Joi, 10 octombrie 2024, ora 13:00 CEST

Lumea literară își va îndrepta atenția către anunțul laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, care va fi făcut de Academia Suedeză, într-o ceremonie dedicată recunoașterii celor mai remarcabile contribuții în proză, poezie sau dramaturgie.

Locație: Academia Suedeză, Börssalen, Stockholm.

5. Premiul Nobel pentru Pace – Vineri, 11 octombrie 2024, ora 11:00 CEST

Premiul Nobel pentru Pace este anunțat de Comitetul Nobel Norvegian și este dedicat eforturilor excepționale pentru promovarea păcii și cooperării internaționale. Laureatul va fi dezvăluit la Oslo, Norvegia, și acest premiu este unul dintre cele mai urmărite și apreciate pe plan global.

Locație: Institutul Nobel Norvegian, Oslo.

Premiile Nobel 2024

Premiile Nobel 2024

[Sursa foto: Facebook Nobel Prize]

Citeste si: Veste importantă pentru doamnele aflate în prag de pensionare! Femeile pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu până la 11 ani- kfetele.ro

Citeste si: Filmările la ”Men in Black”, oprite timp de mai multe ore din cauza unei situații inedite cu Will Smith. Ce a putut să facă actorul: ”Un astfel de incident nu poate fi ignorat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Paradisul interzis. Insula de care nu se poate apropia nimeni. Ultimul om care a ajuns acolo a fost ucis de un trib misterios- antena3.ro

Citește și: A fost anunțat Premiul Nobel pentru Literatură 2023: Jon Fosse este câștigătorul

6. Premiul Nobel pentru Economie – Luni, 14 octombrie 2024, ora 11:45 CEST

În memoria lui Alfred Nobel, premiul pentru științele economice va fi anunțat de către Academia Regală de Științe a Suediei. Acesta recompensează cercetările și contribuțiile deosebite în domeniul economic, având un impact semnificativ asupra teoriilor economice și politicilor publice.

Locație: Academia Regală de Științe, Stockholm.

Ceremonia de decernare a Premiilor Nobel 2024

Laureații Premiilor Nobel vor primi distincțiile în cadrul ceremoniei oficiale de pe 10 decembrie 2024, care va avea loc la Stockholm, Suedia. Evenimentul coincide cu comemorarea morții lui Alfred Nobel, fondatorul acestor premii. Laureații vor primi medalia, diploma și premiul financiar în cadrul unei ceremonii fastuoase, în prezența familiilor regale, academicienilor și altor personalități de marcă.

Premiul Nobel pentru Pace va fi decernat separat, într-o ceremonie distinctă la Oslo, Norvegia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si