Vacanta nu este la fel pentru toata lumea. Unii prefera sa isi petreaca timpul pe plaje insorite si sa se lase mangaiati de briza marii, in timp ce altii iubesc drumetiile la munte, departe de toata agitatia urbana, ori sa se bucure de viata de noapte din marile capitale. Cert este ca aceasta pauza binemeritata este o bucurie pentru toti.

Daca planuiesti o escapade de cateva zile si iti doresti sa nu te stresezi cu absolut nimic, este bine sa te pregatesti inainte sa pleci.

Mai exact, asigura-te ca nimic nu o sa iti perturbe linistea in zilele de concediu. Asadar, iata cinci lucruri importante pe care este bine sa le faci inainte de a pleca in vacanta!

Actele in ordine

Fie ca ti-ai propus sa pleci peste hotare, ori preferi sa ramai in Romania, actele sunt lucruri importante, iar fara acestea nu ai accesul in anumite institutii, ori tari. Practic, permisul, actul de identitate trebuie sa fie in termen, daca nu vrei sa ai parte de o surpriza mai putin placuta.

Stabileste-ti bugetul

Pentru a nu cheltui foarte mult, ideal este sa stabilesti un anumit buget, pe care il ai la dispozitie, atat pentru suveniruri, cat si pentru mancare. Tocmai de aceea, este bine sa te informezi cu privire la preturile din locul pe care urmeaza sa il vizitezi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In plus, in cazul in care urmeaza sa iti petreci concediul in afara tarii, asigura-te ca ai bani schimbati.

In felul acesta, scapi de grija cautarii unei case de schimb valutar. Fa acest lucru inca din Romania. Exista riscul sa nu ai unde schimba banii, in anumite destinatii rurale. Asa ca, mai bine rezolvi aceasta problema inainte de plecare.

Fa un control de rutina

Nimeni nu se gandeste ca exista riscul ca in vacanta sa aiba probleme de sanatate, insa orice este posibil. Sanatatea este cel mai de pret lucru si de cele mai multe ori se intampla sa ai parte de situatii neprevazute, fix atunci cand iti este lumea mai draga.

Pentru a evita orice neplăcere, programeaza-te la un control de rutina, in special daca te stii mai sensibil. Un consult stomatologic nu strica niciodata. La fel si analizele de sange. Este mai usor sa previi imbolnavirea, decat sa tratezi boala.

Documenteaza-te despre locurile pe care le vei vizita

Inainte de plecare, informeaza-te in legatura cu locurile in care urmeaza sa poposesti. Mai precis, cauta informatii atat despre specialitatile gastronomice specifice zonelor acelora, cat si despre clima, ori detalii culturale importante. In felul acesta stii la ce sa te astepti si iti faci un plan cu ce urmeaza sa vizitezi. Fa-ti un traseu, cu atractiile turistice pe care nu vrei sa le ratezi si imparte-ti activitatile in functie de zile.

Programul il poti adapta la fata locului.

Fă o curățenie generala în locuință

Chiar daca pare o corvoada, incearca sa lasi locuinta curata, cand pleci in concediu. Nu de alta, dar nu este prea placut sa iti gasesti casa murdara, cand te intorci din vacanta. Asigura-te ca iti pui totul in ordine. Spala frigiderul si arunca alimentele usor perisabile, care risca sa se strice repede. Impacheteaza hainele pe care nu le iei cu tine si pune-le in dulap. De asemenea, nu uita sa aspiri toate suprafetele din locuinta si sa igienizezi suprafetele din baie. In plus, nu lasa farfurii murdare.

Pe langa pregatirea bagajelor, exista si alte lucruri pe care este bine sa le rezolvi inainte de a merge in vacanta. Pentru a te asigura ca vei avea un concediu placut – si pentru a prelungi acea stare de bine si dupa ce te intorci acasa, plateste-ti facturile si fa curat in locuinta. In plus, nu uita sa ai toate actele valabile si sa iti schimbi bani, in cazul in care alegi sa pleci din tara. Vacanta este acel moment mult asteptat, asa ca este pacat sa o strici din cauza unor mici detalii care pot fi solutionate la timp.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si