5 lucruri mai puțin cunoscute despre Bucovina
Vă prezentăm 5 lucruri mai puțin cunoscute despre Bucovina!
Bucovina, regiunea din nordul României, este celebră pentru peisajele sale pitorești și patrimoniul său cultural bogat. Însă dincolo de ceea ce se cunoaște în mod obișnuit, există o serie de aspecte fascinante și mai puțin cunoscute despre acest colț de țară. Iată cinci dintre ele:
Numele "Bucovina" este de origine slavă și provine de la cuvântul "buk" sau "buky", care înseamnă "fag".
Citește și: VIDEO Turiștii, atrași de bunătăți românești! Preparatele tradiționale i-au încântat pe străini
Puțini sunt conștienți că Bucovina este împărțită între România și Ucraina. Partea de nord a Bucovinei, cunoscută și sub numele de Bucovina de Nord, aparține Ucrainei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce partea de sud rămâne în România.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro
Pe lângă celebrele sale mănăstiri pictate, Bucovina are în patrimoniul său și alte situri UNESCO. Printre acestea se numără și "Peisajul cultural al Bucovinei", o recunoaștere a peisajului natural și cultural unic al regiunii.
Bucovina este renumită pentru tradițiile sale autentice și bogate. Printre acestea se numără și obiceiurile legate de sărbătorile de iarnă, cum ar fi colindele specifice și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou, care păstrează elemente ale culturii vechi și influențează comunitățile locale și astăzi.
Datorită istoriei sale tumultuoase și poziției geografice, Bucovina a fost influențată de diverse culturi și tradiții. În afară de cultura românească predominantă, Bucovina a fost marcată de influențe ucrainene, evreiești, germane și poloneze de-a lungul secolelor, ceea ce a contribuit la peisajul său cultural variat.