Stările de stres trebuie întotdeauna gestionate, pentru că altfel se pot agrava, ne pot afecta stilul de viață și chiar ne pot cauza depresie, o afecțiune care este mult mai greu de controlat și care necesită în multe cazuri tratamente medicamentoase.

Citește și: De ce ar trebui sa îți cumperi o trotinetă electrică dacă locuiești la oraș?

Deci, este important să intervenim și să apelăm la mijloace care ne ajută să depășim aceste perioade.

Iată 5 metode moderne de combatere a stresului:

Remedii antistres

Există nenumărate remedii antistres la care se poate apela și cu siguranță una va avea efect în cazul fiecărei persoane. La unii funcționează jucăriile antistres, la alții- ceaiurile sau alte suplimente naturiste. O soluție cu efecte benefice dovedite științific este canabidiolul, sau CBD, una dintre componentele naturale active ale plantei Cannabis Sativa, pe care o regăsim în farmacii sub diverse forme- uleiuri, pilule-, dar și sub formă de soluții pentru vapat. CBD-ul este o alternativă naturală pentru a combate stresul, care poate duce la anxietate, atacuri de panică, fobii sau depresie.

Activitate fizică

Exercițiile fizice regulate, de orice tip, sunt modalități excelente de relaxare a trupului și a minții. Oamenii care fac sport în mod constant au o stare de spirit mai bună și reușesc să depășească situațiile de stres foarte ușor. Chiar și o plimbare rapidă în parc poate fi considerată o activitate fizică.

Dacă este făcută în mod regulat, măcar de două ori pe săptămână, pe termen lung, această rutină ajută foarte mult în direcția dorită.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: A renunțat la job și acum caută prin gunoaie. Femeia spune că primește în jur de o mie de dolari săptămânal

Animal de companie

Oamenii au animale de companie tocmai pentru că timpul petrecut cu acestea îi relaxează și îi detașează de problemele curente. Efectul antistres al unui animal de companie este, de asemenea, dovedit științific. De altfel, în clinicile moderne se apelează la terapia asistată de animale, cu efecte excelente pentru ameliorarea anxietății, prevenirea depresiei și reglarea presiunii arteriale.

Interacțiuni sociale

Simplul fapt de a vorbi cu un prieten sau cu un membru al familiei în perioade complicate ajută. Este important să simțim aproape oameni cărora le pasă de noi și care ne doresc binele. Asta ne dă curaj și putere și ne face să privim spre viitor cu mai multă încredere. Ieșirile în oraș în diferite anturaje, pentru diverse activități, sunt întotdeauna o idee excelentă.

Citește și: Cum să îți păstrezi sistemul imunitar puternic în 5 pași simpli

Mai mult timp pentru hobbyurile tale

Potrivit webmd.com, în perioadele dificile este esențial să acordăm mai mult timp activităților care ne plac, pasiunilor noastre. De preferat este să facem în fiecare zi ceva care să ne ajute să ne simțim bine. Este o metodă excelentă de eliberare a stresului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Cât economisim cu panourile fotovoltaice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si