Close sidebar
Close sidebar

5 metode prin care locuința va fi mai luminoasă

Avem nevoie de lumină naturală pentru sănătatea organismului, pentru echilibrul fizic și psihic care să ne aducă liniște și tihnă, într-un ambient plăcut, unde să ne simțim într-adevăr acasă. Locuințele moderne sunt potrivite pentru amenajări care pun în valoare razele soarelui și aduc un plus de vitalitate și optimism în viața noastră cotidiană.

Mircea Pop,

5 metode prin care locuința va fi mai luminoasă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ca să te bucuri pe deplin de confortul dorit, îți prezentăm în continuare câteva metode simple prin care locuința ta va fi mai luminoasă și mai primitoare:

1. Alege ferestre mari cu geamuri termopan  

Primul lucru pe care poți să-l faci ca să ai mai multă lumină în casă este să montezi ferestre termopan de calitate, pentru că acestea îți oferă posibilitatea de a alege dimensiuni mari, mult mai ofertante decât cele pe care le aveai la dispoziție în gama standard de geamuri clasice.

Poți să optezi chiar și pentru ferestre panoramice, care asigură maximum de lumină naturală, pentru că ocupă întreaga suprafață de la podea la tavan.

Alege ferestre termopan cu 3 garnituri, față de 2 cât au în mod normal ferestrele obișnuite, pentru că prezența celei de-a treia garnituri îmbunătățește eficiența energetică, crește izolarea termică și protejează feroneria, iar în acest mod asiguri o perioadă de utilizare mai îndelungată pentru ferestrele tale de mari dimensiuni, prin care lumina pătrunde cu generozitate, în orice anotimp. 

Citeste si: Probleme pe care le poți întâmpina cu o mobilă bucătărie

Noile ferestre cu 3 garnituri pe profil PVC de 74mm și 6 camere la interior asigură o termoizolație excelentă și în același timp faci și economie de preț, deoarece ai posibilitatea să le achiziționezi în condiții avantajoase.

Ai la dispoziție pachete de geam triplu cu sticlă ce asigură control solar optim și izolare termică superioară.

Astfel obții în casă temperatura potrivită și lumină naturală din belșug. Combină sticla 4 anotimpuri (4S) și sticla Low Emissivity (Low-E) ca să te bucuri la maximum de lumină naturală douăsprezece luni pe an, și totodată să ai răcoare în sezonul estival.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Pe timp de iarnă beneficiezi de izolație termică cu 30% mai bună decât la un vitraj dublu obișnuit și rezolvi în același timp problema pierderilor de căldură, iar confortul din zona ferestrelor va fi sporit.

2. Alege uși culisante cu suprafețe vitrate de mari dimensiuni

Pe lângă ferestre mari, ai nevoie și de uși generoase, care să aibă suprafețe vitrate din podea până în tavan, pentru un spectacol de lumină naturală pe toată durata zilei. Înlocuiește ușile de acces din living spre balcon sau din dormitor spre terasă și transformă pereții exteriori în spații unde sticla și profilele PVC creează structuri moderne, cu dimensiuni impresionante, de până la 650 x 290 cm pe cadru alb și 650 x 260 cm pe cadru colorat sau placat cu aluminiu.

Citeste si: Avantajele folosirii pietrei naturale in amenajarile interioare

Beneficiile alegerii de uși culisante sunt: locuințe mai luminoase, cu design elegant și grad sporit de siguranță în utilizare, prin protecție superioară împotriva intrării forțate. Se recomandă în acest sens montajele cu sticlă de siguranță și pachete de sticlă cu 3 foi de geam. 

Mai mult, poți opta pentru echiparea ușilor culisante cu sticlă laminată, rezistentă la lovituri, spargeri sau încercări de intrare prin efracție. Sticla laminată este obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă lipite între ele cu o folie sintetică ce păstrează întreagă suprafața în caz de avarie și împiedică împrăștierea cioburilor.

Pentru ușurință în manevrare și alunecare silențioasă ai la dispoziție uși culisante cu deschidere automatizată prin telecomandă, sisteme anti-strivire pentru a preveni deteriorarea ușilor și lovirile accidentale, praguri îngropate care facilitează accesul pentru toate categoriile de utilizatori și deschidere în trepte, pentru aerisire controlată.

3. Alege inteligent culorile pentru tâmplărie PVC și mobilier

Senzația de ambient aerisit și de spațiu luminos a unui cămin primitor vine și din alegerea inspirată a culorilor. Optează pentru nuanțe deschise, texturi simple și materiale moderne, care să te ajute prin caracteristicile lor funcționale.

Tonurile de alb, crem, ivory, bej, bleu oferă un plus de luminozitate încăperilor din locuință și le fac să apară mai mari. Lumina naturală este pusă în valoare de aceste culori și în același timp le evidențiază strălucirea, pentru un efect dublu, care creează percepția agreabilă de spațiu amplu și aerisit.

4. Folosește mobilier din sticlă și plexiglas

Pentru ca lumina naturală să fie reflectată mai bine, poți să înlocuiești piesele clasice din lemn și metal cu mobilier transparent din sticlă și plexiglas. Spațiile mici vor părea mai largi, iar încăperile întunecoase vor căpăta o nouă strălucire. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: 3 decoratiuni florale ideale pentru decorarea holului

Măsuțe de cafea, cuburi pentru păstrarea obiectelor de birou, rafturi suspendate, scaune tip scoică din rășini acrilice, corpuri de iluminat din sticlă transparentă, toate acestea reprezintă soluții inteligente pentru crearea de amenajări interioare moderne, aerisite și luminoase. 

5. Montează oglinzi în camere și pe holuri

Ca să te bucuri de o locuință mai luminoasă montează oglinzi de diferite mărimi, în colțurile mai întunecate și în zonele unde acestea pot reflecta lumina naturală, ca să-i multiplice strălucirea și s-o răspândească în toată încăperea.

Alege metodele potrivite pentru ca locuința ta să fie mai luminoasă și mai primitoare, iar orele de odihnă să fie adevărate vacanțe în confortul propriului cămin.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI