5 metode rapide de a învăța o limbă străină

Simona Costache, joi 23 mai 2024 , 09:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Suntem conștienți că este esențial pentru noi să cunoaștem cât mai bine o limbă străină, care ne va fi de folos pentru construirea unei cariere de succes, dar și pentru o calitate mai bună a vieții. Atunci când mergi în vacanță într-o țară străină, cu siguranță că te vei bucura de experiențe mult mai frumoase și complete dacă vei înțelege limba care se vorbește acolo sau engleza, care este folosită peste tot în lume. Iar dacă ai obiective profesionale curajoase, știi foarte bine că este obligatoriu să te descurci excelent într-o limbă străină, de regulă engleză.

Dar cum poți să înveți rapid o limbă străină astfel încât să-ți poți atinge obiectivele? Iată câteva metode:

Imersiunea lingvistică

Reprezintă expunerea permanentă la limba pe care vrei să o înveți, fără a avea posibilitatea să apelezi la limba maternă. O poți aplica mutându-te pentru o perioadă într-o țară în care se vorbește limba respectivă, dar pentru că prea puține persoane își pot permite acest lux, poți apela și acasă la câteva metode de imersiune lingvistică despre care vei afla detalii AICI. Cea mai ușoară cale - spunem noi - este aceea de a te înscrie la cursuri intensive la o școală bazată pe comunicare, unde orice dialog este purtat în limba respectivă.

Citește cu dicționarul lângă tine

Dacă ai deja niște cunoștințe în limba pe care dorești să o înveți, este ideal să ți le îmbogățești citind. Alege-ți cărțile pe care le ai oricum în listă, dar în limba pe care vrei să o înveți. Cu siguranță, va fi o provocare și te vei lovi de mulți termeni și expresii necunoscute, dar dacă ai dicționarul lângă tine, o să te descurci destul de repede mult mai bine. De asemenea, poți să îți notezi informațiile mai importante într-o agendă și să le mai consulți din când în când.

Vizionează filme fără subtitrare

Cu atâtea platforme de streaming este foarte simplu să înveți o limbă străină. Pur și simplu dezactivezi subtitrarea sau o setezi în limba pe care vrei să o înveți. Aparent este dificil, dar vei vedea că treptat o să dobândești niște cunoștințe solide.

Schimbă limba folosită pe telefon

Trebuie să recunoști că petreci în fiecare zi mult timp pe telefon. Dacă îți schimbi setările în limba pe care vrei să o înveți, vei putea să te familiarizezi cu o serie de termeni utili, pe care îi întâlnești în mod curent.

Urmărește podcasturi

Potrivit BBC, o metodă foarte bună este aceea de a te expune în permanență la conținut media în limba pe care dorești să o înveți, iar în această perioadă, podcasturile sunt extrem de populare, iar cele mai multe sunt disponibile gratuit, pe YouTube.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si