Dacă faci parte din categoria iubitorilor de cărți, atunci cu siguranță ar trebui să cunoști sentimentul încântător de a te pierde într-o poveste captivantă. Cititul este modalitatea perfectă de a te îndepărta de realitate și a te transpune într-o lume a ficțiunii, pe care să o vizualizezi tu, așa cum dorești.  

Fie că vorbim de cărți de dragoste, psihologice, sau de dezvoltare personală, toate joacă un rol important în modelarea psihicului nostru.

Și unde e locul potrivit să găsești o carte bună pentru colecția ta, dacă nu într-o librarie online LIBREX

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei mai mulți dintre noi nu au nevoie de argumente pentru a-și face timp zilnic de o scurtă lectură. Dar dacă totuși sunteți în căutarea motivației, avem câteva motive bune pentru care cititul ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică.

1. Îmbunătățirea memoriei

O persoană care citește în fiecare zi dezvoltă în timp o abilitate mai mare de concentrare. Acest lucru se întamplă deoarece lectura ne obligă să fim atenți, să înțelegem și să reținem șirul evenimentelor.

De altfel, activitatea cititului a fost legată de minimizarea riscului bolii Alzheimer. 

2. Reducerea stresului

Cu toții cunoaștem stresul la care suntem supuși în activitățile de zi cu zi. Suprasolicitarea psihică și fizică a devenit o normalitate. Cititul poate reduce stresul mai mult decât vizionarea de filme sau ascultatul melodiilor preferate. Atunci când te delectezi cu o carte cu adevărat captivantă, imaginația ta este pusă la treabă cu scopul de a te distrage de la preocupările zilnice.

3. Îmbunătățirea stării de spirit 

Oamenii care citesc regulat tind să fie mult mai empatici și au o stimă de sine ridicată. De cele mai multe ori, în cărți găsim răspunsul la anumite probleme existențiale, iar modul în care conturăm viziunea asupra umanității se schimbă. 

4. Dezvoltarea vocabularului

Cu cât citești mai mult, cu atât te expui unei game variate de noțiuni și cuvinte, care inevitabil își vor face loc în vocabularul tău de zi cu zi. Ideile tale vor fi structurate mult mai bine și te vei exprima cu ușurință. 

5. Creșterea gândirii analitice

Ai citit vreodată un roman uimitor de mister și ai reușit să-l rezolvi singur, înainte de a termina cartea? Dacă răspunsul este da, atunci ai reușit să pui în funcțiune gândirea critică și analitică. 

Cititul te ajută să te redescoperi și îți oferă o perspectivă diferită asupra vieții. Este o modalitatea eficientă de relaxare, care vine la pachet cu numeroase beneficii.

Te-am convins? Ce carte vei citi în continuare? Noi îți recomandăm o varietate de titluri și autori de la cea mai mare librărie online LIBREX, unde reducerile se țin lanț și livrarea este gratuită la orice comandă, indiferent de valoare ei! Plecând de la statistica conform căreia foarte puțini români citesc, LIBREX a lansat luna aceasta campania #ÎndrăgostitDeCitit.

Campania aduce în prim plan pachete tematice de cărți, concursuri și o super-tombolă. Te provocăm să-ți găsești partenerul ideal într-o carte bună!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si