5 ponturi care te vor ajuta să cumperi corect un colțar pentru living

Un colțar pentru living poate fi piesa principală din încăpere, o piesă de mobilier elegantă și confortabilă cu un rol foarte important în estetica și confortul camerei.

Maria Zărnescu, vineri 01 martie 2024 , 14:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un colțar pentru living poate fi piesa principală din încăpere, o piesă de mobilier elegantă și confortabilă cu un rol foarte important în estetica și confortul camerei. Colțarul pentru living se comercializează în două variante: cu unghi drept și cu unghi stâng.

Tipuri de colțare pentru living

Cei care știu că nu vor folosi livingul ca și cameră de oaspeţi pot să opteze pentru un model fix. Pe de altă parte, cei care au nevoie de un spaţiu de dormit suplimentar, pot să opteze pentru un colţar extensibil. În plus, cei cărora le place să schimbe frecvent designul interior sau intenţionează să se mute curând, pot cumpăra un colţar modular.

Cum alegi corect colţarul pentru living

Un colţar pentru living este o piesă de mobilier impunătoare, destinată în general camerelor mari. Astăzi, livingul este considerat de mulţi cea mai importantă cameră dintr-o casă. Este locul în care familiile se adună după o zi lungă şi unde sunt primiţi oaspeţii în vizite comune sau la ocazii speciale. De aceea, trebuie să îmbine confortul şi estetică și trebuie să fie mobilat cu grijă, începând cu alegerea canapelei/colţarului care este cea mai importantă piesă de mobilier din cameră.

Colţarul trebuie să fie în concordanţă cu decorul, cu dimensiunea camerei şi cu obiceiurile şi stilul de viaţă al familiei. Foarte important este să se achiziţioneze corect, cu meridian stâng sau cu meridian drept. În ceea ce priveşte alegerea culorii, a modelului şi a materialului, acestea sunt decizii mai subiective. Mai exact, acestea vor depinde de buget şi de decorul existent (piele, ţesătură sau microfibră).

Cum determini corect dimensiunea colţarului pentru living?

Dimensiunea colţarului depinde de mărimea camerei. Primul criteriu este să nu se supraaglomereze cameră. Trebuie lăsat suficient spaţiu pentru pentru a se lăsa loc de mişcare. Între canapea şi măsuţa de cafea trebuie să existe cel puţin treizeci de centimetri, pentru a facilita mişcarea şi circulaţia aerului în toată zona de şedere.

Dacă încăperea este suficient de spaţioasă, se poate opta pentru o canapea de colţ foarte lată, pentru un confort optim. Cei care sunt obişnuiţi cu canapelele clasice trebuie să aibă în vedere că acelea în formă de L ocupă mult spaţiu. De aceea, este esenţial să măsoare dimensiunea camerei pe care doresc să o mobileze înainte de a cumpăra.

Densitatea şi poziţionarea colţarului în încăpere

Spuma folosită la fabricarea colţarului are o influenţă majoră asupra calităţii acestuia. În general, spuma utilizată pentru colțare este cuprinsă între 24 şi 35 kg/m3. Cu cât această cifră este mai mare, cu atât mai mare este capacitatea de susţinere.

De ce sa apelezi la Casa Eduard pentru achiziţionarea colţarului de living?

Casa Eduard este un brand românesc cu experienţa pe piaţa de mobilier. Acest producător realizează canapele fixe, extensibile cu ladă pentru lenjerie, colţare, paturi tapiţate şi fotolii, la cele mai înalte standard de calitate.

Eşti interesat să cunoşti produsele acestui producător roman de mobilier? Accesează site-ul CasaEduard.ro si comandă coltarul potrivit pentru livingul tau!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat... Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal
spotmedia.ro
De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si