Majoritatea persoanelor care doresc sa isi inceapa propria afacere, se gandesc, in primul rand, la deschiderea unui magazin. Teoretic, in comert, nu este necesar sa ai studii de specialitate sau o experienta anterioara vasta, motiv pentru care un magazin mic este o sansa de a te lansa intr-o afacere cu bani putini.
Deschiderea unui magazin pare sa fie o idee buna de afaceri. Inainte de a te decide sa investesti bani in deschiderea unui magazin, iata cateva sfaturi de urmat pentru inceperea unei afaceri.
1. Decide lucrurile de baza
Decide ce fel de magazin vrei sa deschizi
Ce vei vinde? Ai putea vinde articole de imbracaminte, articole de casa si de birou, produse alimentare, cafea, produse handmade. Despre ce domeniu stii multe lucruri? De exemplu, daca esti un brutar talentat si iti place sa experimentezi retete noi si interesante, o brutarie este o alegere buna.
Concentreaza-te pe talentele si interesele tale!
Descopera care este cererea in orasul tau
Daca nu ai deja idei cu privire la ce fel de magazin doresti sa deschizi, poti avea o abordare mai practica in a afla ce ii lipseste orasului sau cartierului tau.
Fa-ti produsul unic
Odata ce te-ai hotarat ce vrei sa vinzi in magazinul tau, fa pasul suplimentar de a-ti uniciza produsul si a-l diferentia de cele conventionale deja existente pe piata.
2. Calculeaza costul produsului
Calculeaza costurile
Ceea ce doresti sa vinzi va fi profitabil? Fa-ti timp in a compara costurile de producere sau de achizitionare a produselor pe care doresti sa le vinzi cu ceea ce obtii prin vinderea acestora. Daca produsele vor costa mai mult decat produc, atunci este dificil sa obtii un profit.
Determina costurile generale anuale
Determinarea acestor costuri va cuprinde chiria magazinului, facturile de telefon, costurile de comercializare.
1. Pregateste deschiderea magazinului
Cerceteaza competitia din zona ta
Daca te afli in competitie cu un magazin mare, cu produse la preturi avantajoase, nu vei face profit. Din pacate pentru proprietarii de afaceri mici, aceste magazine mari functioneaza in majoritatea oraselor. Cu toate acestea, daca te straduiesti cu adevarat sa faci din magazinul tau o experienta speciala, atunci vei atrage clienti.
Realizeaza un plan de afaceri
Un plan de afaceri reprezinta o proiectie a modului in care afacerea ta va genera profit in urmatorii ani. Practic, ar trebui sa includa informatii despre ce va vinde afacerea ta, o descriere a companiei, o analiza a pietei si planuri despre modul in care iti vei comercializa produsele.
Afla care sunt documentele necesare
Afla de ce documente vei avea nevoie pentru a deveni proprietarul unui afaceri. Diferite tipuri de afaceri necesita permise diferite si respecta legi fiscale diferite. Inainte de a-ti deschide magazinul, va trebui sa afli ce este necesar pentru a opera legal in orasul tau. Cel mai bun mod de a face acest lucru este o vizita la Camera de Comert locala.
Gaseste furnizori
Va trebui sa gasesti distribuitori care iti pot transporta produsele pe care doresti sa le vinzi sau componente ale produsului final, in cazul in care vei opta pentru o patiserie.
Drept metoda de a gasi furnizori, poti fie accesa internetul, fie intreba la shopuri care vand produse similare.
2. Alege un nume si gaseste o locatie
Alege numele magazinului
Numele magazinului tau are trebui sa comunice, in mod evident, ceea ce vinzi. Incearca totusi sa gasesti unul care sa nu necesite investirea unei sume mari de bani. Poti opta chiar si pentru numele de familie, daca simti ca este unul reprezentativ.
Alege locatia potrivita
Analizeaza-ti cu atentie orasul. Va trebui sa te gandesti la cel mai bun loc pentru a avea vanzare, pe baza a ceea ce iti doresti sa vinzi. Amplasarea magazinului intr-o locatie prost aleasa poate garanta esecul.
3. Deschide magazinul
Cumpara echipamentul necesar
Pentru a buna organizare a magazinului, vei avea nevoie de un echipament adecvat si decoratiuni utile. De exemplu, daca vei deschide o cofetarie, vei avea nevoie de o zona cu mese si scaune confortabile, un ghiseu unde oamenii vor alege ce vor sa comande, o vitrina in care vei avea expuse produsele, o casa de marcat.
Totodata, trebuie sa detii un echipament adecvat pentru a realiza bunatatile. De exemplu, un cuptor, un loc unde sa amesteci ingredientele, boluri, cani de masurare, vesele, sorturi si alte articole.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Eticheteaza produsele
Etichetele de pret te vor ajuta in procesul de comercializare al produselor pe care doresti sa la vinzi. Indiferent de calitatea produselor tale, ambalajul potrivit va avea cu siguranta un impact mai mare asupra clientilor tai.
Marii producatori au inteles importanta etichetelor, motiv pentru care investesc sume considerabile in etichetele autocolante de pret.
Angajeaza personal
Pentru a face acest lucru, va trebui mai intai sa faci publicitate si sa postezi anunturi. Dupa ce ai un anumit grup de candidati, va trebui sa-i intervievezi si sa ii alegi pe cei mai buni.
Fa reclama magazinului tau
Publicitatea este importanta si tocmai de aceea e necesar sa postezi un anunt pe forumuri sau retele de socializare. Spune-le prietenilor tăi ce faci si roaga-i sa raspandeasca vestea si sa posteze si ei informatii despre magazinul tau.
Organizeaza o petrecere de deschidere
Organizarea unei petreceri in cinstea deschiderii magazinului este un alt mod de a atrage atentia asupra afacerii tale. Dupa ce afacerea ta este in functiune de ceva vreme, organizeaza un eveniment de deschidere. La aceasta petrecere puteti avea reduceri, produse gratuite, jocuri pentru copii. Aceasta va fi, practic, o petrecere in care iti primesti clientii cum se cuvine in magazinul tau.
Asadar, daca ai in plan sa iti deschizi propriul magazin, foloseste sfaturi de mai sus drept ghid si cu siguranta te vei bucura de un debut de succes.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro