O utilizare corectă a mașinii de spălat vase va prelungi considerabil viața acesteia, așa că în acest articol îți vom prezenta 5 sfaturi de care trebuie să ții cont pentru o utilizare corectă a mașinii de spălat vase. Astfel, dacă îți propui să eviți orice greșeală în utilizarea de zi cu a mașinii de spălat vase, oferindu-i astfel condițiile optime pentru o funcționare fără probleme, ar trebui să ai în vedere aceste sfaturi:

Nu lăsa resturile alimentare pe farfurie

Chiar dacă mașina de spălat vase a fost concepută să îți curețe cât mai bine vasele, asta nu înseamnă că le poți pune la spălat cu resturi de la mâncare. Iar asta deoarece bucățile mari rămase pot ajunge în filtrul de scurgere, cauzând astfel blocaje ce pot duce la apariția altor defecțiuni. Prin urmare, pentru a evita astfel de probleme, îți recomandăm să îndepărtezi resturile de mâncare înainte de a introduce vasele în mașina de spălat.

Curăță filtrul în mod frecvent

Cu siguranță nu vei elimina chiar toate resturile de mâncare de pe suprafața vaselor, acestea ajungând în zona filtrului mașinii de spălat vase, așa că la un moment dat acesta trebuie scos pentru a fi curățat. În cazul în care folosești în mod constant mașina de spălat vase, atunci va trebui să faci această operațiune cel puțin o dată pe lună.

Respectă indicațiile producătorului pentru îndepărtarea filtrului, iar apoi folosește apă fierbinte și săpun pentru a-l curăța cât mai bine cu putință.

Folosește corect programele

Așa cum mașinile de spălat rufe ne pun la dispoziție un anumit număr de programe, la fel fac și mașinile de spălat vase. Ei bine, va trebui să înveți să folosești corect aceste programe în funcție de tipul vaselor introduse la spălat.

De asemenea, va trebui să oferi atenție gradului de murdărie a vaselor, astfel încât să alegi programul corect în funcție de necesități. Doar astfel vei putea obține rezultatele dorite.

Nu ezita să folosești temperaturi înalte

Unul dintre principalele motive pentru care mașinile de spălat vase obțin rezultate mult mai bune decât în cazul în care spălăm vasele manual este faptul că acestea pot folosi temperaturi foarte înalte. Ei bine, nu ar trebui să eziți să folosești temperaturile înalte, mai ales atunci când igiena reprezintă un aspect ce te interesează.

Temperaturile ridicate nu numai că îți vor curăța perfect vasele, ci totodată vor ucide microbii și bacteriile, oferindu-ți astfel vase curate și sigure. De asemenea, folosind temperaturile ridicate în masina de spalat vase nu vei permite formarea unui mediu favorabil pentru apariția microbilor.

Nu folosi mai mult detergent decât ai nevoie

Mereu există tendința de a folosi mai mult detergent decât avem nevoie de fapt, ceea ce poate fi o foarte mare greșeală. Nu numai că nu vei obține rezultate mai bune în timpul spălării, ci surplusul de detergent s-ar putea depune pe anumite elemente ale mașinii de spălat, acesta necesitând apoi o curățare detaliată. Astfel, îți recomandăm să respecți cu strictețe indicațiile producătorului cu privire la cantitățile de detergent recomandate pentru spălarea vaselor și cu siguranță rezultatele obținute nu te vor dezamăgi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Acestea sunt așadar cele 5 sfaturi pe care ar trebui să le ai în vedere pentru o utilizare corectă a mașinii de spălat vase. Pune-le și tu în practică și ne vei mulțumi mai târziu. Iar dacă ai nevoie de o nouă mașină de spălat vase, atunci ar trebui să ai în vedere oferta de pe Demax.ro.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si