Avantaje BCA-ului

Blocurile din BCA sunt rezistente, ușoare și se pot combina cu diverse materiale precum polistiren și vată minerală. De asemenea,  pot fi utilizate și ca materiale independente în realizarea pereților. BCA-ul oferă numeroase avantaje printre care se numără:

  • oferă o bună izolare termică și fonică;
  • permeabile la vapori;
  • se montează ușor, cu costuri mai mici;
  • rezistență la foc;
  • greutate redusă;
  • rezistă la cutremure;
  • poate fi tăiat la dimensiunile dorite;
  • rezistență mare la variații de temperatură, cu riscuri minime de fisurare;
  • reduce timpul de execuție a zidurilor, în cazul blocurilor BCA de dimensiuni mari;
  • se livrează în paleți, cu cheltuieli scăzute de manipulare și depozitare;
  • ecologic.

Construcții din blocuri de BCA

Datorită acestor avantaje menționate anterior, blocurile din BCA se folosesc la realizarea mai multor tipuri de construcții. 

Studiouri muzicale, hoteluri, unități medicale, școli, birouri

Caracteristicile fonoabsorbante deosebite ale BCA-ului permit utilizarea sa în construcții pentru a asigura izolarea acustică. Golurile de aer din structura materialului acționează ca o barieră, limitând trecerea sunetelor. BCA-ul ajută la îmbunătățirea acusticii din studiourile de înregistrări, de exemplu, și limitează propagarea sunetelor din afară în spațiile unde este nevoie de liniște. 

BCA-ul se folosește în construcția spitalelor și școlilor pentru efectul termoizolant și rezistența la ardere de până la 4 ore, printre altele. În cazul unui incendiu, BCA-ul nu permite propagarea flăcărilor în spațiile învecinate și nu elimină gaze toxice sau fum. 

Elemente de compartimentare în clădiri înalte

Având o densitate mai mică decât cărămida sau betonul armat, BCA-ul e un material potrivit pentru realizarea pereților interiori și ai închiderilor din construcțiile de înălțime mare. 

Fiind mai ușoare, blocurile de BCA reduc încărcătura asupra structurii și necesarul de oțel în construcțiile cu multe etaje. Pentru realizarea pereților interiori din BCA se recomandă blocuri cu grosimea de 15-20 cm.

Clădiri cu rezistență crescută la cutremure 

Betonul celular autoclavizat are o structură omogenă, ce distribuie forțele în mod egal. De aceea, se poate folosi cu succes în construcția pereților interiori, fără încărcătură, ai clădirilor situate în zone cu risc seismic, cu respectarea normativelor de proiectare în vigoare. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

BCA-ul limitează riscul daunelor în infrastructura unei clădiri în cazul mișcărilor seismice de intensitate mică sau medie. 

Pereți exteriori case

BCA-ul este un material de construcție potrivit pentru pereții exteriori ai clădirilor cu structura de rezistență din beton armat. Aceștia pot fi construiți din blocuri de BCA de dimensiuni mari, lucru ce poate reduce timpului de execuție a lucrărilor. 

Grosimea adecvată a blocului de cărămidă BCA pentru un perete exterior este de 25-35 cm. Pentru o mai bună izolare termică, se recomandă aplicarea pe pereții exteriori din BCA a unui material izolant precum polistirenul expandat. 

Pereți interiori fără încărcătură

Blocurile din BCA sunt frecvent folosite la interiorul clădirilor pentru diverse delimitări spațiale și la realizarea unor elemente decorative arhitecturale, precum cornișele sau brâurile. Fiind ușoare, nu încarcă structura clădirii și permit soluții creative de design. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Așadar, betonul celular autoclavizat este un material prefabricat cu diverse utilizări în realizarea clădirilor de locuit și a construcțiilor nerezidențiale. Se folosește atât în zidăriile exterioare, cât și ca element de compartimentare la interior, cu respectarea normativelor de proiectare. Avantajele numeroase, precum rezistența la foc și cutremure, capacitatea de izolare termică și fonică, greutatea redusă, montarea facilă și ușurința de tăiere la dimensiunile dorite fac din BCA un material de construcție atractiv pentru proiecte variate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si