Cercurile vineții sau roșiatice de sub ochi pot apărea chiar și pe pleoapele superioare, la unele persoane, conferind un aspect inestetic chipului.

Femeile care își doresc să ascundă aceste cearcăne recurg la trucuri diverse, începând de la tratamente pentru ameliorarea cearcănelor și până la acoperirea acestor imperfecțiuni cu produse speciale de machiaj, cum ar fi corectorul anticearcăn sau fondul de ten.

Leacuri care te ajută să reduci cearcănele

Tratamentele pentru îngrijirea pielii includ produsele care ajută la estomparea cearcănelor. Puteți opta pentru creme de ochi și serumuri care contribuie la îmbunătățirea aspectului zonei de sub ochi sau puteți apela la câteva remedii naturiste.

Iată câteva trucuri ușor de pus în practică, pentru ameliorarea cearcănelor:

1. O felie de cartof crud aplicată pe ochi va ajuta la iluminarea zonei întunecate.

2. O felie de castravete va revigora zona și o va lăsa vizibil mai luminoasă.

3. Frunzele de mentă cu efect răcoritor – se zdrobesc câteva frunze proaspete și se lasă să acționeze timp de zece minute, în jurul ochilor.

4. Masaj în zona ochilor cu ulei de migdale.

5. Amestecul obținut dintr-o linguriță de suc de roșii și o linguriță de suc de lămâie – aplică-l pe zona cearcănelor și lasă-l să acționeze 10 minute.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Care e metoda cea mai bună ca să te epilezi acasa? Soluții și idei cu un cod de reducere

Un lucru la fel de important de știut în lupta cu cearcănele este faptul că un consum optim de apă previne apariția sau intensificarea acestora.

Cum să ascunzi cearcănele, prin machiaj, cu un corector anticearcăn?

Machiajul este o altă ”armă” pe care o putem folosi împotriva cearcănelor.

Există produse de make-up speciale care ascund zonele întunecate formate sub ochi, din cauza oboselii.

Anticearcănul este cel mai renumit produs de acest gen. Așa cum o spune și numele, anticearcănul ajută la acoperirea cearcănelor. În industria frumuseții el se mai găsește sub denumirile următoare: concealer, corector, bază de machiaj corectoare.

Aplicarea anticearcănului este foarte importantă, întrucât dacă nu este făcută corespunzător, s-ar putea ca efectul să fie unul mai rău decât cearcănele în sine. Înainte de aplicarea corectorului, zona de sub ochi trebuie să fie foarte bine hidratată (cu regularitate ar fi ideal). Pentru hidratare, se recomandă o cremă pentru ochi aplicată printr-un masaj bland, pentru stimularea circulației sanguine. Se continuă cu aplicarea cremei de față, iar apoi cu aplicarea fondului de ten.

Citeste si: De ce femeile adoră să meargă la un salon de beauty

Persoanele care nu utilizează fond de ten pot opta pentru un BB cream sau pot trece direct la aplicarea corectorului pentru ochi.

Dacă cearcănele sunt mai discrete, puteți opta pentru un corector iluminator, cu acoperire delicată, iar dacă sunt mai evidente, un corector cu acoperire mai mare este ideal. Important este să țineți cont și de subtonul pielii. În cazul iluminatorului trebuie să alegeți o nuanță mai deschisă față de cea a fondului de ten.

Tips & tricks

Pentru cearcănele violet, apelați la un corector cu subton galben.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pentru cearcănele maro, pământii, folosiți un corector cu subton roz sau piersică.

Nu aplica produsul doar pe cearcăne! Corectorul se distribuie din colțul intern al ochiului până în celălalt capăt. Dacă îl estompezi cu burețelul spre zona pomeților, vei face trecerea mai blândă către nuanța fondului de ten folosit.

Ce măști de față sunt recomandate pentru cearcăne?

Există o mulțime de variante de măști de față care ajută la ameliorarea cearcănelor. Iată care sunt 3 dintre acestea:

Masca de castravete – se prepară din 3 frunze mari de mentă proaspătă, un albuș de ou, un castravete și jumătate de ceașcă de iaurt gras. Toate ingredientele se amestecă într-un blender, iar amestecul obținut se aplică pe toată fața sau pe zona ochilor și se lasă să acționeze 5-10 minute. Se îndepărtează apoi cu apă călduță.

Citeste si: Ce părere ai de parfumul solid?

Masca de lămâie și ulei de migdale – se începe cu aplicarea alternativă a unor comprese calde și reci pe zona de sub ochi. Ulterior se amestecă o linguriță de ulei de migdale cu jumătate de linguriță de zeamă de lămâie și rezultatul obținut se aplică pe cearcăne în fiecare seară, înainte de culcare.

Masca din miere de albine și vitamina E – o tabletă de vitamina E se pisează și se amestecă într-o linguriță de miere, după care se mixează cu un albuș de ou. Amestecul se aplică în zona ochilor și se lasă să acționeze 5-10 minute, după care se îndepărtează prin mișcări blânde, cu apă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si