Close sidebar
Close sidebar

5 trucuri daca ai un restaurant si vrei sa castigi in fata competitiei

Un restaurant ca afacere poate rezista concurentei dure numai printr-un plan unic de marketing.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

sursa foto: https://pixabay.com/photos/kitchen-work-restaurant-cook-chef-731351/

In acest domeniu, competitivitatea este acerba. In fiecare zi apar locuri noi, nume mari in fata carora rezisti cu greu, mai ales ca oamenii sunt tot timpul pregatiti sa incerce altceva. Abilitatea de a-i face sa se intoarca in restaurantul tau depinde de foarte multi factori.

Adopta noile tehnologii

Indiferent de stilul in care ti-ai amenajat localul, tehnologia este binevenita. Oamenii intra si se simt bine intr-o locatie cu specific medieval, dar, la final, nu scot punga cu galbeni din epoca, ci se asteapta sa poata plati modern, cu telefonul inteligent sau cu un card.

Pandemia de la inceputul anului 2020 a pus pe butuci multe afaceri si a dovedit ca rezista doar cei care reusesc sa se adapteze in orice conditii. Singurii supravietuitori sunt cei care au apelat la livrari la domiciliu, chiar si in restaurantele unde acest serviciu nu exista. Cu un soft dedicat de livrari automate in POS si bucatarie, vei putea gestiona, mult mai usor, comenzile si sa-ti fidelizezi clientii, prin strategii de marketing.

Angajeaza un bucatar cu experienta

Mancarea servita face diferenta dintre restaurante. Un bucatar talentat iti poate aduce noi clienti numai prin felul in care gateste. Calitatea ingredientelor si maiestria chefului, de a le transforma in feluri apetisante, sunt o reteta de succes pentru afacerea ta. Pe masura ce devin cunoscuti si le creste notorietatea, bucatarii de renume devin adevarate superstaruri: oamenii vin in restaurantele in care ei gatesc doar pentru a le savura mancarurile unice.

Locatia conteaza

Nu te grabi cu deschiderea restaurantului. Analizeaza piata, viziteaza locurile si cauta acel loc in care oamenii s-ar putea opri ca sa manance. In marile orase, tocmai oprirea este un mare impediment, fiindca locurile de parcare lipsesc, in majoritatea cartierelor De aceea, asigura-te ca alegi o zona cu acces la parcare, ca sa castigi si clientii comozi, care vor sa coboare din masina si sa intre in restaurant.

Daca nu ai un specific in gand, alege in functie de vecinatati. Observa ce tip lipseste si umple acel gol cu locanta ta.

Oaspeti, nu clienti

Felul cum sunt intampinati si serviti clientii contribuie la decizia lor de a reveni sau nu intr-un restaurant. Explica acest lucru angajatilor care interactioneaza cu clientii si investeste in pregatirea si specializarea lor, astfel incat oamenii care iti trec pragul sa se simta ca oaspeti. Personalul trebuie sa stapaneasca regulile bunelor maniere actualizate dupa cele mai noi standarde, sa zambeasca si sa fie capabil de dialog. Daca experienta socializarii cu angajatii tai va fi una placuta, oaspetii vor raspandi acest lucru si restaurantul tau va capata un bun renume.

Creeaza un brand si promoveaza-l

Asigura-te ca restaurantul tau are un logo unic, vizibil pe sigla, vitrine si in materialele de promovare. Astfel, oamenii se vor obisnui cu imaginea si o vor asocia acelui loc in care au mancat atat de bine. Site-ul localului trebuie sa fie cel putin la fel de bine ingrijit ca restaurantul in sine, sa contina informatii exacte despre locatie, meniu si posibilitatea de a comanda online. Profita si de noile mijloace digitale si de socializare, cu reclame electronice destinate categoriei de utilizatori careia te adresezi. Acestea sunt usor de promovat si se raspandesc, rapid, in lumea virtuala, unde toata lumea are acces.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Numarul restaurantelor creste pe zi ce trece, iar acest lucru duce la o competitie feroce. Noi nume intra agresiv in piata, incercand sa „fure“ clientii altor restaurante. Prin urmare, trebuie sa ridici permanent stacheta calitatii, pentru o afacere prospera in domeniu. 

 

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI