Stăpânirea emoțiilor la momentul oportun face diferența în ziua de azi atunci când ești la un interviu sau trebuie să iei cuvântul la muncă, în fața colegilor. Pe lângă cadrul oficial în care e bine să nu te pierzi în fața interlocutorilor, există și varianta ca stăpânirea de sine să te ajute și în viața sentimentală, asta dacă nu cumva partenera ta sau partenerul tău nu apreciază stângăciile inerente momentului marilor declarații.

Iată mai jos câteva sfaturi menite să te ajute în momentele dificile, când simți că te pierzi și că uiți ceea ce știai foarte bine înainte de a lua cuvântul. 

Citeste si: Horoscopul zilei. Află zodia norocoasă a toamnei

Nu te gândi la ce poți pierde. Dacă ești la un interviu sau la un examen, este esențial să te comporți natural și să gândești în consecință. În momentul în care mintea ta începe să anticipeze dezastrul, există șanse mari să ratezi momentul și să te exprimi ca atare, blocat de perspectivă. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

  Caută prieteni în jur. Dacă nu-i găsești, inventează-i și fă-le loc în imaginația ta imediată.  Psihologii susțin că în momentele dificile este important să găsim în jurul nostru oameni sau figuri înțelegătoare, care să ne accepte așa cum suntem. Așadar, caută prietenia în orice figură din preajmă, canalizează-ți gândurile către ea și ai încredere că totul va fi bine. Dacă nu găsești așa ceva, poți inventa pe loc un personaj dispus să te ajute măcar în imaginația ta.

S-ar putea să conteze.  

Păstrează-ți umorul, ai încredere în tine și nu te gândi la ce poți pierde

Laudă-te singur în gând, dar nu exagera. În momentele grele, în care emoțiile ne copleșesc, există și varianta în care începem să ne repetăm că suntem cei mai buni, cei mai pricepuți sau cei mai talentați din lume. Nu e bine, însă. Dacă vrei să ieși din încercuire, alege adevărul și repetă în gând lucrurile despre care știi că ești capabil, nu lozinci din filme. 

Interviu
Umorul este o armă redutabilă împotriva emoțiilor

Izolează emoțiile distructive.  Șansele ca emoția să apară într-un context important al vieții sau al carierei noastre sunt majore, așa că e bine să ne repetăm atunci când vine un asemenea moment că oricum, mai devreme sau mai târziu, trebuia să o facem și pe asta. 

Păstrează-ți umorul.  Dacă ai umor, folosește-l, dar nu excesiv. Și cum există riscul să apară blocaje la nivel emoțional, poți fura un pic startul pregătindu-ți din vreme câteva glume adecvate momentului, pe care le poți servi atunci drept ”spontane”. Poate nu vor prinde neapărat la tot auditoriul, dar lumea va aprecia în mod clar străduința și curajul tău. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si